Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dean Bubić Socijalistička radnička partija zgrožena izjavom izaslanika Vlade na obilježavanju 31. obljetnice osnutka HOS-a

Socijalistička radnička partija zgrožena izjavom izaslanika Vlade na obilježavanju 31. obljetnice osnutka HOS-a

'Titovi partizani su vratili sve okupirane teritorije matici zemlji'

Socijalistička radnička partija Hrvatske (SRP) je osudila događaje na obilježavanju 31. obljetnice osnutka HOS-a u Splitu. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Najoštrije osuđujemo neprimjerenu retoriku, pjesme i pokliče povodom obilježavanja 31. godišnjice HOS-a, kao i proslave 10. travnja 1941. - stvaranje tzv. Nezavisne Države Hrvatske (NDH) koja je uvela represivni fašistički režim, rasne zakone, koncentracione logore, provodila pogrom Židova, Srba, Roma, a posebno žestoko prema komunistima. Rimskim ugovorima poklonila je dijelove teritorija za mrvice lažne samostalnosti, surađivala s četnicima, činila bestijalne zločine nad civilima, dok su Titovi partizani vratili sve okupirane teritorije matici zemlji.

Posebno se zgražamo nad skandaloznom izjavom izaslanika Ministarstva branitelja 'kako ne bi bilo današnje Hrvatske da nije bilo 10. travnja 1941. godine' što je u direktnoj koliziji s Ustavom RH koji se temelji na antifašističkoj borbi, neznanstvena je revizija povijesti i uvreda svim antifašistima i brojnim poginulima za slobodu svoje zemlje', stoji u priopćenju.

Vaša reakcija na temu