Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Socijalno vijeće, na čelu s Barbirom, izborilo više naknade korisnicima osobne invalidnine
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

Socijalno vijeće, na čelu s Barbirom, izborilo više naknade korisnicima osobne invalidnine

S 19,91 na 60 eura

Gradsko vijeće grada Splita, danas je, usvajanjem izmjena i dopuna Odluke o socijalnoj skrbi, izglasalo porast visina naknade za korisnike osobne invalidnine Zavoda za socijalni rad s dosadašnjih 19,91 na 60 eura.

'Riječ je o potrebitoj skupini naših sugrađana kojima smo, ovim povišenjem, bar malo olakšali život u vrijeme inflacije', poručio je inicijator amandmana i predsjednik Socijalnog vijeća Grada Splita, Damir Barbir

Od kada je preuzeo presjedanje Socijalnim vijećem, Barbir je pokrenuo niz inicijativa, među kojima je i amandman kojim je osigurana božićnica za gotovo 150 Splićana koji su korisnici Nacionalne naknade za starije osobe. 

'Posebno se želim zahvaliti Magdaleni Milas iz Centra za socijalnu skrb te Eleni Gudelj iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, zbog ogromnog truda i neizmjerne pomoći koju su pružile prilikom sastavljanja Amandmana', poručio je Barbir te dodao kako je riječ o našim sugrađanima, kojima je zaista potrebna pomoć:

'Činjenica je kako je tim ljudima jedini prihod Nacionalna naknada od 106 eura koja ne može zadovoljiti ni osnovne potrebe. Proračun Grada, trenutno, nije u mogućnosti značajnije im pomoći, ali mislim da su Božićnice, gesta kojom pokazujemo kako ih nismo zaboravili i najmanje što možemo učiniti'.

Socijalno vijeće je nedavno usvojilo i prijedlog da Grad Split, prilikom sklapanja novih ugovora o zakupu poslovnih prostora u vlasništvu Grada, stavi ugovornu obvezu zakupcima da prilagode pristup osobama s invaliditetom u prostorima u kojima je to moguće.

'Pomaci koje činimo su možda mali, ali upornim i sustavnim radom, planiramo prijeći dug put prema Splitu kao gradu koji je primjer zaštite najranjivijih. Nastavljamo s proaktivnim djelovanjem te ovim putem pozivam sve zainteresirane, koji imaju konkretne prijedloge, da nam se obrate, kako bi zajedno poboljšali kvalitetu života potrebitih sugrađana', zaključio je nezavisni gradski vijećnik.

Vaša reakcija na temu