Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŠOK U ČISTOĆI Šefica komercijale i glavna evidentičarka nisu plaćale odvoz smeća i nisu bile jedine

ŠOK U ČISTOĆI Šefica komercijale i glavna evidentičarka nisu plaćale odvoz smeća i nisu bile jedine

Kontrolirale su naplatu

Na neugodno otkriće nabasali su u Čistoći, splitskoj komunalnoj tvrtki koja se bavi otpadom. Provjerom je utvrđeno da devet zaposlenika, većina njih iz komercijale, godinama nije plaćalo račune od 35 kuna za odvoz smeća. Među njima su bile šefica komercijale i glavna evidentičarka, zadužene za kontrolu naplate. 

Smijenjene su sa svojih dosadašnjih radnih mjesta i prebačene na niže rangirane položaje. Koliko je poznato, nitko nije dobio otkaz, a većina djelatnika podmirila je račune za koje se utvrdilo da ih nisu niti dobivali. Radilo se sve skupa o nekih desetak tisuća kuna. 

Smijenjena šefica komercijale podnijela je, pak, tužbu splitskom sudu i zatražila povratak na staru poziciju, no u prvom stupnju je odbijena uz obrazloženje da je sama priznala povrede koje su joj stavljene na teret. U tužbi je navela da račune nije plaćala zato jer je kupila stan kojeg je trebalo potpuno obnoviti te godinu i pol u njemu nije živjela, no potvrdila je da je pola godine iznajmljivala dio stana jer je upala u financijske poteškoće. Bilo je to tijekom 2018. godine, a od iduće godine počela je plaćati odvoz smeća. 

Tvrtki za koju radi ostala je dužna nekih 400 kuna, a sudu nije uspjela dokazati temeljem kojih propisa nije bila u obavezi plaćati odvoz otpada.

Smijenjena šefica komercijale u Čistoći je od 2016. godine. Došla je s menadžerske pozicije jednog tele operatera na poziv tadašnje voditeljice operative Ljubice Vrdoljak. Na njenoj poziciji zamijenio ju je Ilija Šundov, sin Jure Šundova

U tužbi je navela kako nije počinila nikakve nepravilnosti u radu koje bi za posljedicu mogle imati otkaz ugovora o radu, odnosno, njezinu smjenu te da se iz drugih razloga htjelo osloboditi njeno radno mjesto, no splitski sud odbacio je te insinuacije utvrdivši da se nedvojbeno radi o teškoj povredi radne obveze i neprihvatljivom ponašanju.   

Čuli smo se s direktorom Čistoće Lukšom Regjom. Potvrdio nam je da su ustanovljene stanovite nepravilnosti oko naplate računa kod dijela zaposlenika i da je poduzeo sve zakonske mjere u cilju korekcije utvrđenog stanja. Kako je sudski postupak još u tijeku, nije ga htio komentirati. 

Pokušali smo preko odvjetnika smijenjene šefice komercijale dobiti njen komentar, ali bez uspjeha.

Vaša reakcija na temu