Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Google Street View ŠOK U SPINUTU Kovač Levantin traži mjesto predsjednika, HDZ i SDP zgroženi

ŠOK U SPINUTU Kovač Levantin traži mjesto predsjednika, HDZ i SDP zgroženi

Nezavisna lista dobila je jednog vijećnika, a stranke po tri

Luka Kovač Levantin posljednjih je dana vjerojatno bio najtraženija osoba u Splitu. Njegova nezavisna lista na izborima za kotar Spinut u nedjelju je sa 197 glasova dobila jednog vijećnika. Kako su SDP i HDZ dobili po tri vijećnika, jasno je da su nade i jednih i drugih bile usmjerene ka nositelju liste mladih za Spinut. SDP računa da kao pobjednik izbora s najviše osvojenih glasova ima legitimni mandat da uz njegovu pomoć sastavi vlast, HDZ, pak, smatra da bi s obzirom na to da drže vlast u Gradu, makar još koji mjesec do izbora, oni bili poželjnija udavača za mladog Kovač Levantina. 

No, on cijeli problem vidi potpuno drugačije. Smatra, naime, da bi HDZ-ovci i SDP-ovci trebali zatomiti svoja ega i ostaviti dnevno-politička prepucavanja te njega izabrati za predsjednika. 

'Izvanredni kotarski izbori nisu donijeli skoro ništa novo GK Spinut. Ponovno su dvije najveće stranke dobile po tri vijećnika, a naša nezavisna lista dobila je jednog vijećnika i time odlučuje o budućnosti našeg kotara. Koliko god imamo averziju od visoke politike te smatramo da joj nije mjesto na kotarskoj razini, svjesni smo da bi odlazak na treće izbore vjerojatno donio sličan rezultat, eventualno, vijećnika, dva više u našu korist, što opet nije u parametrima većine u kotarskom vijeću. 

Stoga, u nadi da im je interes kotara na prvom mjestu, predlažemo ostalim političkim opcijama da ostave dnevnopolitička prepucavanja sa strane te nezavisna lista mladih kandidira svog vijećnika za predsjednika kotara koji će osim predstavljanja kotara, ukoliko dođe do neslaganja oko projekata, vršiti i funkciju medijatora. Isto tako predlažemo da svaka od navedenih stranaka predloži po zamjenika predsjednika kotara i iz svojih redova. S predloženima bih najuže surađivao u interesu kotara neovisno o njihovoj stranačkoj pripadnosti. 

Ukoliko dotični ne zatome svoja ega i zanemare političke razlike koje su na ovoj razini djelovanja potpuno irelevantne, bit će krivi za nove izbore i daljnje nefunkcioniranje kotara. Kao mladoj listi, cilj nam je gledati u budućnost te kvart učiniti boljim, ljepšim mjestom za život, pomoći susjedima i sugrađanima s njihovim problemima. Zajedno možemo i moramo učiniti Spinut boljim', poručio je Kovač Levantin. 

Dakle, malo je reći da su u HDZ-u i SDP-u ostali zgranuti ovakvim prijedlogom. U HDZ-u kada su čuli za ovu opciju, sebi nisu mogli doći jer to bi uključivalo da se svrstaju uz SDP, što je njima politički apsolutno neprihvatljivo. 

Isto tako razmišljaju i u SDP-u. Zadnjih dvije i pol godine rušili su HDZ-ovu vlast u Spinutu da bi sada, još kao pobjednici izbora, s njima podržali nezavisnog kandidata, koji je dobio znatno manje glasova i od njih i od ljute konkurencije?! Zaista, teško će proći ovakva inicijativa pa ne bi bilo čudno da Spinut uskoro još jednom ima izbore za kotarsko vijeće.

Vaša reakcija na temu