Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com ŠOK U SUPETRU Referentica za gradske prihode prebacila 80 tisuća kuna na privatni račun

ŠOK U SUPETRU Referentica za gradske prihode prebacila 80 tisuća kuna na privatni račun

'Po otkriću pronevjere podnijeli smo kaznenu prijavu i suspendirali službenicu', kaže gradonačelnica Supetra

Služba gospodarskog kriminaliteta splitske PU provela je kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakinjom koja se sumnjiči da je kao odgovorna osoba jedinice lokalne samouprave krivotvorila isplate i oštetila proračun za 47 tisuća kuna. Policija navodi da je utvrđena sumnja da je u razdoblju od veljače do početka listopada prošle godine s računa jedinice lokalne samouprave krivotvorila svrhu isplata i na svoj osobni tekući račun uplatila iznos nešto veći od 80 tisuća kuna novca. Za jedan dio novca je u navedenom razdoblju izvršila povrat. Protiv osumnjičene je policija podnijela kaznenu prijavu za pronevjeru i krivotvorenje službene ili poslovne isprave. 

Kako doznajemo, radi se o referentici za gradske prihode Grada Supetra. 

'Pronevjeru smo otkrili prošle godine prilikom sastavljanja polugodišnjeg izvještaja. Vidjelo se da konta ne štimaju. Novac je u nekoliko navrata skinut s posebnog računa za izvlaštenja. Odmah sam suočila službenicu s utvrđenim. Priznala je. Mene je to sve skupa strašno uznemirilo. Službenica je bila vrijedna, jedna od najboljih u gradskoj upravi. U Gradu je radila dvije godine. Odmah je suspendirana, a idućeg dana podnijeli smo kaznenu prijavu DORH-u i o svemu obavijestili Službenički sud koji je nepravomoćno donio odluku da se s njom raskine radni odnos zbog teške povrede službene dužnosti. Ona se žalila na tu odluku, a nedavno je predložila da bi ono što je nezakonito prisvojila vraćala u ratama. Grad Supetar će svakako poduzeti daljnje pravne korake kako bi namirio štetu', kazala nam je gradonačelnica Ivana Marković

Premda je policija inkriminirala razdoblje od veljače do listopada prošle godine, gradonačelnica Marković kaže da je referentica suspendirana odmah po otkriću pronevjere krajem kolovoza. Marković je o svemu izvijestila i predsjednicu Gradskog vijeća, a o otkrivenim nepravilnostima u radu izvijestio je i Grad Supetar na mrežnoj stranici.

Vaša reakcija na temu