ŠOKANTNI REZULTATI Neka djeca upisana su u vrtić, a druga s istim brojem bodova nisu

ŠOKANTNI REZULTATI Neka djeca upisana su u vrtić, a druga s istim brojem bodova nisu

Ostalo je gotovo 170 neupisane djece koja ispunjavaju uvjete, oba roditelja su im zaposlena i uredno su cijepljena

I ove godine ostao je veliki broj neupisane djece u gradske vrtiće. Rješenja o upisu odnosno neupisu objavila su tri od četiri gradska vrtića, a brojka je više nego šokantna. Govorimo o djeci koja ostvaruju pravo na upis, dakle oba roditelja zaposlena i imaju potrebna cjepiva. Gotovo 170 djece, a ako pridodamo tome i djecu kojima jedan od roditelja nije zaposlen ili nisu cijepljena, broj je daleko veći. Ponavljamo prema rezultatima iz tri 'kuće' gradskih vrtića, Marjan, Cvit Mediterana i Grigor Vitez. Dječji vrtić Radost drži se naputka iz Banovine da još ne objavljuju rezultate.

Najviše djece je odbijeno u vrtiću Cvit Mediterana, čak 87 s pravom na upis, u Grigoru Vitezu 45 te u Marjan 34.

Prema onome što smo vidjeli, tko god ima jedno dijete, može se 'pozdraviti' s vrtićem, ali trebat će odgovorni dobro objasniti zašto je netko s jednim djetetom i 70 bodova upisan, a drugi s istim uvjetima nije.

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš nam je nakon ugošćavanja princa Edwarda komentirala kratko bolne rezultate.

- Svjesni smo da je ostalo neupisane djece, još s točnim brojkama ne raspolažemo, ali pokušat ćemo i u ovom žalbenom roku iznaći rješenja i kombinirati - za prvu ruku nam je kazala dogradonačelnica.

Prošle godine je ostalo gotovo 300 djece bez vrtića, podsjetimo, a nakon žalbenog roka ostalo je 120 bez dragocjenog mjesta.

Kako sada stvari stoje, ove godine probit će se rekord neupisanosti.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14