Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Šokirana majka: 'Prijatelji su mi rekli da je moj sin mrtav'

Šokirana majka: 'Prijatelji su mi rekli da je moj sin mrtav'

Teško ozlijeđeni mladić pronađen pokraj svog automobila, preminuo je u bolnici

Došao je kući oko 23 sata. Uzeo je auto i rekao da ga ne čekam jer će doći ujutro. Tad smo zadnji put razgovarali, jedva susprežući suze kazala nam je majka mladića kojeg su, teško ozlijeđenog, našli na zagrebačkom Jarunu, pišu 24 sata.

M. K. našao je slučajni prolaznik u četvrtak oko 5 sati kako leži na tlu u krvi kraj svog tamnog Seata zagrebačkih registracija. Bio je živ, ali s vrlo teškim ozljedama. Prolaznik je odmah nazvao policiju i Hitnu, koja je M. K. prevezla u bolnicu. Unatoč naporima liječnika, u bolnici je podlegao ozljedama.

- U policiji su mi samo rekli da sumnjaju na kazneno djelo. Ništa drugo ne znam, ni kakve je ozljede imao ni kako je preminuo. Prevezli su ga na Šalatu, gdje će u petak obaviti obdukciju - teškim, hrapavim glasom govorila je njegova majka.

- Nije rekao kamo ide ni s kim. Bilo je oko 9 sati kad sam izašla i vidjela vijest na internetu te na fotografiji prepoznala njegov auto. Krenula sam zvati njegove prijatelje. Žena jednog od njih radi na Jarunu i bila je ondje - otkrila nam je. Kaže da M. K. uza se nije imao nikakve dokumente te da je policija krenula utvrđivati identitet provjeravajući tko je vlasnik vozila.

Iz zagrebačke policije su tek šturo potvrdili da su dojavu o ozlijeđenome muškarcu dobili oko 5.20 sati te da je vozilom Hitne pomoći prevezen u KBC Sestre milosrdnice, gdje je preminuo. Sumnjaju da je riječ o nasilnoj smrti, no nisu željeli govoriti ni o kakvim detaljima. Nisu otkrivali kakve muškarac ozljede ima kao ni što bi mogao biti uzrok smrti.

Automobil se nalazio na osamljenom dijelu Jaruna na cesti koja vodi uz nasip. Istražitelji su satima brižno prikupljali, označavali i fotografirali sve tragove na mjestu događaja. Između ostalog, pozornost su im privukli tragovi guma lijevo od vozila, koji s ceste vode u šumarak. Mjerili su ih te uspoređivali s gumama na Seatu. Kao što je običaj kad se sumnja na kazneno djelo, istražitelji će izuzeti snimke nadzornih kamera s oba ulaza i izlaza na jarunsko jezero. Nadaju se da bi tako mogli utvrditi u koliko je sati M. K. u Seatu stigao na jezero te je li bio sam ili mu je netko pravio društvo. Također, istražitelji će pokušati rekonstruirati njegovo kretanje kobne večeri. U tome bi im mogli pomoći podaci iz njegova mobitela ako je s nekim dogovarao susret.

Na adresi na zagrebačkoj Peščenici na kojoj je bio prijavljen mladić više ne stanuje.

- Dugo vam već oni nisu tu. On, njegova majka i otac živjeli su tu kao podstanari desetak godina. Zadnje što znam je da su se preselili u jedan od nebodera u blizini. Tata mu je radio u Njemačkoj, mislila sam da su i oni otišli za njim. Znam da je pohađao građevinsku školu te da je poslije radio kao vozač - ispričala nam je bivša susjeda obitelji.

Kako doznaju 24 sata, crni Seat prevest će u Centar za kriminalistička vještačenja kako bi ga mogli detaljnije pregledati i izuzeti eventualne tragove iz unutrašnjosti. Prije svega policiju zanima je li mladić napadnut u autu ili izvan njega.     

Vaša reakcija na temu