Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Solin: Sedmogodišnja učenica i dalje u stanju inducirane kome

Solin: Sedmogodišnja učenica i dalje u stanju inducirane kome

Ravnatelj pretpostavlja da je fraktura lubanje nastala uslijed udarca glavom u ormar ili pod

Sedmogodišnja učenica OŠ Vjekoslava Paraća u Solinu, prije dva dana teško ozlijeđena, i dalje je u stanju inducirane kome, ali joj je stanje stabilno. Oko nije toliko stradalo, veći je problem fraktura lubanje i krvarenje. Sutra će liječnici napraviti dubinsko snimanje pa odlučiti o daljnjem tijeku liječenja. Operacija možda ne bude potrebna, piše Index.

Ravnatelj škole Đuro Baloević čuo se s obitelji i liječnicima. 

- Bili su optimistični, što nam ulijeva nadu da će sve proći u redu - kaže Baloević.

Ravnatelj pretpostavlja da je fraktura lubanje nastala uslijed udarca glavom o ormar učionice ili, pak, o pod, a ne zbog vrha ili ruba kišobrana, što se spominjalo prvih dana.

- Ne znam točno, to bi policija trebala utvrditi istragom. Meni se čini da je vjerojatnije da je fraktura od udarca, jer udarila je dvaput glavom - kaže Baloević za Index.

Policija, istina, vrši istragu, no s djecom ne mogu razgovarati kako bi utvrdili što se dogodilo jer starijih u trenutku nesreće, par minuta prije početka nastavke, nije bilo. S djecom će razgovarati psiholozi, a onda će o tome izvijestiti policiju, odnosno, Državno odvjetništvo.

U školi je inače još uvijek stručni tim Ministarstva prosvjete, koji razgovara s djecom traumatiziranom od nemilog događaja.

Vaša reakcija na temu