SOLIN ZA SVE: Njegovateljice završile edukaciju, njih 15 brinut će o 60 starijih građana

SOLIN ZA SVE: Njegovateljice završile edukaciju, njih 15 brinut će o 60 starijih građana

Projekt je vrijedan više od 2,7 milijuna kuna

Grad Solin je unutar projekta 'Zaželi' proveo projekt 'Solin za sve!'. Grad je bio nositelj, a partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb, solinska Udruga Moje dijete i Društvo multiple-skleroze Split.

Riječ je o projektu unutar kojeg su se proteklih mjeseci provele edukacije te stručno usavršavanje za rad 15 žena s područja grada Solina. Zaposlene žene će se kroz dvije godine u svakodnevnom životu brinuti za 60 krajnjih korisnika i to tako da će im kontinuirano pružati usluge pomoći u kući, kao i bolju socijalnu uključenost krajnjih korisnika.

Ukupna vrijednost projekta  je 2.714.210 kuna. Projekt je financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Nakon odslušanih predavanja, praktičnog i teorijskog dijela i odrađene stručne prakse žene su uspješno položile ispit, te stekle zvanje njegovateljica. 

Na prvom kick off sastanku Solin za sve! koji će se održati u prostorijama restorana Gašpić u petak u 14 sati će im se podijeliti diplome.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(40245, "");
Pregledaj komentare