Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Solinski gradonačelnik u pratnji svetog Nikole posjetio vrtiće

Solinski gradonačelnik u pratnji svetog Nikole posjetio vrtiće

Nadam se da su i vaše čarapice jutros osvanule s posebnim darovima - poručio je Ninčević

Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević danas je obišao vrtiće 'Bubamaru', 'Salonu', 'Labud', 'Sunčicu' i 'Malu sirenu' te razveselio djecu u pratnji svetog Nikole.

- Kaže priča: U blizini roditeljske kuće sv. Nikole, živio je čovjek koji je imao tri kćeri kojima nije mogao dati miraza za udaju. Sv. Nikola nekako je doznao za to, uzeo vrećicu, napunio je zlatnicima i noću im potajno ubacio kroz prozor. Otac djevojaka začudio se kad je ujutro našao tako veliki novac. Dade on jednoj kćeri miraz za udaju, a to se ponovilo i za drugu kćer. Htio je otac vidjeti tko je dobrotvor, ali je Nikola vidio da ga otac djevojaka čeka u zasjedi, pa se popeo na krov i zlatnike ubacio kroz dimnjak. Zlatnici padoše u čarape koje su se sušile na ognjištu, i kažu da od tuda dolazi stavljanje poklona bilo u čarape ili čizmice.

Draga djeco, najmlađi stanovnici grada s najvećim brojem mladih u Hrvatskoj, nadam se da su i vaše čarapice jutros osvanule s posebnim darovima, uz one 'nevidljive' svakodnevne - ljubavi koju vaši najmiliji stavljaju u vaša srca. Nek vam je sretan blagdan sv. Nikole - napisao Ninčević na svojoj Facebook stranici.

Vaša reakcija na temu