Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SOLINSKI UBOJICA NA SUDU Brutalno zamlatio starije susjede, obrana tražila isključenje javnosti zbog zaštite optuženika

SOLINSKI UBOJICA NA SUDU Brutalno zamlatio starije susjede, obrana tražila isključenje javnosti zbog zaštite optuženika

Došao je na vrata svojih susjeda i pitao ih da mu posude brašna, a tada ih je počeo udarati tupo-tvrdim predmetom

Na Županijskom sudu u Splitu počelo je suđenje Luki Juretiću, 25-godišnjaku koji je optužen za teško ubojstvo 92-godišnjeg Vicenca Uvodića i pokušaj teškog ubojstva njegove 87-godišnje supruge Senke. Obrana traži da se javnost isključi su suđenja radi zaštite optuženoga i njegove obitelji. Sudac Dinko Mešin je odbio taj zahtjev jer smatra da prisustvo javnosti neće ni na koji način utjecati na odluku suda. 

Optužnica ga tereti da je krajem siječnja prošle godine oko 18.20 sati došao na vrata stana svojih susjeda, bračnog para Uvodić, pitajući da mu posude brašna. Iznenada ih je počeo udarati tupo-tvrdim predmetima te ubadati oštrim predmetom.

Batom za meso i čekićem je nanio Vicencu Uvodiću 13 udaraca po glavi i tijelu, a zatim ga ubo nožem u trbuh. Senki Uvodić je zadao više udaraca te joj pritom slomio desnu ruku i nanio teške ozljede lijeve ruke te modrice i ozljede glave. Nakon toga je ukrao nakit, novac i druge predmete iz stana.

Vicenco je umro na mjestu, dok je njegova supruga preminula nakon dugotrajnog liječenja.

Juretić se dosad branio tvrdeći da se ničega ne sjeća, a vještaci su utvrdili da je zločin za koji se sumnjiči počinio u potpuno ubrojivom stanju.

Vaša reakcija na temu