Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Spašena žena koja se utapala kod Makarske, policajac hicem iz pištolja dozvao brodove u pomoć

Spašena žena koja se utapala kod Makarske, policajac hicem iz pištolja dozvao brodove u pomoć

Ženu su uhvatili grčevi, a struja ju je nosila dalje od obale

Makarska policija je jučer, oko 16.45 sati, zaprimila dojavu kako je iz uvale Gradac prema Pločama otplivala žena koja se već dugo nije vratila na obalu i da su zabrinuti za nju. 

'Odmah su na teren upućeni policijski službenici Policijske postaje Makarska koji su obilazeći teren oko 17.20 sati na predjelu Vodice s kopna u moru uočili osobu koja se utapala, plutala je morem i zapomagala. Policijski službenici spustili su se do obale, uočili su brod kojeg su pokušali dozvati. Kako bi u što skorijem roku došli do utopljenice, pokušali su dozvati osobe na brodu, ali nisu ih čuli', stoji u priopćenju policije.

S obzirom na to da je ženi hitno trebala pomoć, policajac je u cilju pozivanja osoba s broda, u sigurnom smjeru ispalio hitac u zrak, nakon čega je osoba na brodici vidjela da ih policajci zovu i da im je potrebna pomoć pri spašavanju osobe. 

Brod je doplovio do obale,  policajci su se ukrcali na brod  i došli do žene kako bi joj pružili pomoć. Dok su policajci pružali pomoć, pristupio je i muškarac na jet skiju. Kako bi je što brže odveli liječniku, policijski službenici pomogli su ženu smjestiti na jet ski i prevezena je do obale. 

'Žena (56) bila je u stanju pothlađenosti i bez ozljeda, ali je bila prestrašena i uznemirena. Na mjestu događaja pregledali su je djelatnici HMP i nije trebala daljnju liječničku pomoć.  U razgovoru s 56-godišnjakinjom navela je kako se oko 15.30 sati ušla u more, te da je u jednom trenutku osjetila grčeve i nije se mogla vratiti na obalu jer su je morske struje nosile sve dalje od obale', stoji u priopćenju policije.

Vaša reakcija na temu