Špiro je ustrijeljen prije tri dana, a gradonačelnik je saznao danas

Špiro je ustrijeljen prije tri dana, a gradonačelnik je saznao danas

Nesretna životinja nije spašena kako se najavljivalo, tako se gotovo mjesec dana obmanjuje javnost što se tiče sigurnog uklanjanja

Vepar Špiro je ubijen prije tri dana, a tu vijest splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara je saznao tek danas. Kako je bio odsutan, čekao se sastanak s njim da bi mu se kazalo 'oči u oči', a ne putem telefona. Nesretna životinja nije spašena kako se najavljivalo, tako se gotovo mjesec dana obmanjuje javnost što se tiče sigurnog uklanjanja. Od 20. prosinca je na snazi naputak ministarstva da se divlje svinje ne smiju hvatati ni premještati, a 19 dana nakon toga je ustrijeljen. 

Od listopada ga, pak, kako je rekao predsjednik županijskog Saveza lovaca Mladen Balić, prate i imaju pod kontrolom, ali nisu ga uspjeli uhvatiti. 

Balić nam je rekao i da mu je jako žao što nisu imali izbora nego izvršiti odstrel te da je zakopan u dezinficiranu rupu, da završi barem na pristojan način život na Marjanu. Mogli su ga 'neškodljivo' zakopati jer je provedeno testiranje, uzorci mesa su bili uredni.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14