Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Grad Split Splićani u čudu, svima se čini da je lani Puljak sadio veća stabla

Splićani u čudu, svima se čini da je lani Puljak sadio veća stabla

Društvo Marjan ponudilo je objašnjenje o visini sadnica

Posljednjih dana se komentira sadnja stabala na Marjanu, spočitava se veličina stabljika. Kako već Splićani znaju uhvatiti u đir veličine, propitkuje se koliko će im trebati da se razmašu. 

Društvo Marjan je na svojim stranicama ponudilo objašnjenje.

'Ako se pitate zašto sadnice kojim se pošumljava Marjan nisu veće, to je iz razloga jer je prema Zakonu o šumskom reprodukcijskom materijalu i Pravilniku o kvaliteti i deklaraciji za šumski reprodukcijski materijal propisana visina sadnica, pa ovlašteni rasadnici imaju samo sadnice te visine', napisali su.


Međutim, tek sad nastaju upitnici. Naime, prošle godine 'u prvoj legalnoj akcija pošumljavanja nakon 30 godina', koja je nevjerojatnim razvojem događaja dovela do prijevremenih izbora, stabla su djelovala značajno viša. Barem, ako je suditi prema viđenom. Tada splitska izvršna vlast nije gledala citirani zakon ili postoji drugi zakon koji se ne odnosi na ove rasadnike?

Vaša reakcija na temu