Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SPLIĆANI VANI VS. STRANCI U SPLITU 'Ovdje vidim puno više mogućnosti za svoju obitelj nego u Budimpešti'
Naš grad Piše: Dalmatinski portal

SPLIĆANI VANI VS. STRANCI U SPLITU 'Ovdje vidim puno više mogućnosti za svoju obitelj nego u Budimpešti'

'Naša djeca su zavoljela Split, kao i mi'

Gergo Lovrencsics u Splitu je već dvije i pol godine. U ljeto 2021. godine potpisao je za Hajduk, a nakon što mu je istekao ugovor s 'bijelima' proteklog ljeta pridružio se Solinu gdje ima dvostruku ulogu. I dalje je igrački aktivan, a uz to radi u omladinskom pogonu. Obitelj Lovrencsics, Gergo, supruga i dvoje djece baš guštaju u Splitu. 

- Prije godinu dana supruga i ja smo počeli ozbiljno razmišljati da živimo u Splitu. Prije je to za nas bio san jer Hrvatska je baš lijepa zemlja - kaže nam Lovrencsics, a zatim objašnjava zašto je odlučio ostati u Splitu.

- Ima nekoliko razloga. Vrijeme je odlično tijekom cijele godine, zatim tu je more, a uz to smo upoznali sjajne ljude. Naša djeca su zavoljela Split, kao i mi. Idu u sjajni vrtić, već pričaju četiri jezika i žele ovdje ići u školu. Upoznali smo dosta ljudi koji su otvoreni, prijateljski nastrojeni i uvijek su spremni pomoći. Naravno, tu je svakako i nogometni fanatizam koji se može osjetiti diljem Dalmacije. Igrao sam u Hajduku, dobro sam upoznao atmosferu u Splitu.

Solin mu je dao priliku koja mu mnogo znači. 

- Za mene kao igrača i budućeg trenera, važna je mogućnost koju sam dobio da mogu raditi kao trener i razvijati. Opcija da igram za Solin i paralelno radim u omladinskom pogonu potvrdila je moju odluku da ostanem u Splitu. Moja je obitelj ovdje sretna, zbog toga sam i ja sretan. 

Pitali smo ga da usporedi Budimpeštu i Split.

- To su dva različita grada. Budimpešta je glavni grad Mađarske u kojem živi skoro 2 milijuna ljudi. Kada u Budimpešti moraš doći od točke A do točke B, za to ti treba vremena. U Splitu možeš na bilo koje mjesto doći za 15 minuta. U Splitu imaš sjajan pogled na more. U Budimpešti imamo samo rijeku Dunav, ali to nije isto. Više volim more. U Splitu vidim puno više mogućnosti za svoju obitelj nego u Budimpešti - odgovorio nam je Lovrencsics u serijalu 'Splićani vani vs. stranci u Splitu', koji Dalmatinski portal donosi u okviru projekta 'Naš grad'. 

Vaša reakcija na temu