Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook / Renato Gogošević Splićanin koji je čudom preživio i dalje treba humanitarnu pomoć: 'Hrana, režije, lijekovi - sve je skupo'

Splićanin koji je čudom preživio i dalje treba humanitarnu pomoć: 'Hrana, režije, lijekovi - sve je skupo'

'Spasili su me jak organizam, sportski život, genetika, Bog, doktori i sin'

Već se neko vrijeme prikupljaju novčana sredstva za pomoć obitelji bivšeg hrvatskog reprezentativca u kickboxingu, profesionalnog boksača i dugogodišnjeg trenera, Splićanina Renata Gogoševića, no ona još uvijek nisu dostatna.

Gogošević privremeno iz zdravstvenih razloga ne može, kao što je to ranije bio slučaj, financijski skrbiti o svojoj supruzi i njihovih troje malodobne djece. Donacije su im potrebne dok on ponovno bude sposoban za rad, i to, kako tvrdi, da bi mogli preživjeti.

Sve je, naime, pošlo po zlu u klubu u kojem trenira rekreativce. Zadobio je udarac u nogu…

'Osjetio sam da me noga boli, no nisam bio svjestan da nosim hematom u sebi dok me sin nije doma slučajno u igri pogodio baš na to mjesto. Najprije sam primao injekcije za opuštanje živca, ali se napravio kontraefekt. Potom sam otišao na magnet gdje se ustanovilo teško krvarenje kao i hematom. Dobio sam i sepsu. Hitno sam operiran na Novu godinu', ispričao nam je Gogošević. 

Život mu je bio ugrožen. Kazao nam je kako je njegova supruga obznanila djeci da možda neće preživjeti. 

'Sin mi je doživio šok. Dva dana nije išao na trening, nije prestajao plakati jer se osjećao krivim. Na kraju se ispostavilo da mi je spasio život. Da me nije nehotice udario, ne bih ni znao za hematom. Možda bih došao prekasno, a ovako sam stigao na vrijeme', podcrtao je. 

Činjenicu da je uopće preživio smatra čudesnom. Istaknuo je kako se iz sepse malo tko izvuče.

'Jak organizam, sportski život, genetika, Bog, doktor, mali - sve se spojilo i doprinijelo tome da sam danas ovdje. Sreća je i što je bio dežuran doktor Bruno Lukšić - da je bio netko drugi, tko zna što bi bilo', naveo je naš sugovornik te napomenuo da mu je poprilično pomogla i doktorica Ivana Stipica Safić sa Skalica. 

Premda je operacija protekla uspješno, opravak je dugotrajan. Naglasio je kako ga je bolest 'doslovno satrala'. 

'Organizam mi je oslabio, doveo sam ga na tešku nulu. Svaki virus i svaka viroza bili su moji, pokupio sam i koronavirus. Do prije par dana nisam mogao ni hodati, sada mogu uz pomoć štaka. 

Slijedi mi fizikalna terapija. Budući da je sve pretrpano pacijentima, morao sam čekati svoj red. U međuvremenu ništa fizički zahtjevno ne smijem raditi. Kako je još relativno hladno, a ja radim na pazaru, i to bi me ubilo. Pretpostavljam da ću se vratiti u normalu do početka lipnja', iznio je. 

No do tada je bez posla. A troškovi su enormni…

'Hrana, režije, lijekovi - sve je skupo. Uz to, posjećujem i privatnog liječnika i psihijatra. Neke privatne tretmane dobio sam besplatno, na čemu sam zahvalan, ali za neke i dalje moram izdvajati novac. Primjerice, na ultrazvuk sam išao privatno jer bih u suprotnom čekao šest mjeseci', naznačio je Gogošević. 

Kada se njegov apel dobrim ljudima proširio medijima, naišao je na kritike javnosti na račun supruge. Pojavili su se komentari kojima je se prozivalo zato što ona ne radi, a to ga je, priznao nam je, dodatno pogodilo. 

'Do nedavno je bila na porodiljnom. Kad sam otpušten iz bolnice, trebala je skrbiti o meni u pelenama. Tu je još i naših troje djece koji su imali gripu i druge boleštine. Tko bi se brinuo da nije bila doma?', zapitao se.

Dodao je i kako cjelokupna situacija nikome od njih nije nimalo laka. Manja djeca nisu je potpuno svjesna, ali kći u dobi od četiri godine ne prestaje ga grliti jer je posebno vezana uz njega, a i drugi su bližnji bili u suzama kad su ga vidjeli. 

Ipak, medijski napisi urodili su plodom. Otkrio nam je kako su mu se mnogi javili, a i kako su dali svoj doprinos. Izrazito je zahvalan i pojedincima koji stoje iza Facebook objava kojima se pokrenula cijela priča oko humanitarne akcije. 

'Dok sam prodavao ribu, davao sam je ljudima koji su bili u teškoj financijskoj situaciji. Sada mi se vratilo to što sam pomagao drugima dok sam bio u mogućnosti', zaključio je Renato Gogošević.

Akcija, dakle, i dalje i traje. Svi koji žele uplatiti određeni iznos mogu to učiniti na humanitarni račun koji je otvorila njegova žena Dušanka Jelenković Gogošević - HR2024840083121381710.

Vaša reakcija na temu