Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splićanin nagazio po gasu, ostao bez vozačke i mora platiti 10 tisuća kuna

Splićanin nagazio po gasu, ostao bez vozačke i mora platiti 10 tisuća kuna

U ulici Domovinskog rata vozio više od 120 na sat!

S 10 tisuća kuna kažnjen je 42-godišnji Splićanin zbog toga što je u ulici Domovinskog rata u Audiju jurio 124 kilometara na sat. U naseljenom mjestu vozio je više od 50 kilometara na sat brže od ograničenja čime se kvalificirao za kaznu od 10 do 20 tisuća kuna, a zakon predviđa i 60 dana zatvora. 

Kada se odbija sigurnosna razlika od 10 posto, brzina iznosi 112 kilometara na sat, a ograničenje je 50, što znači da je vozio 62 kilometra na sat brže od dopuštenog. 

Sud mu je izrekao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od dva mjeseca. Dobio je i 300 kuna kazne jer nije imao ni vozačku dozvolu kod sebe. 

Iako je okrivljenik već kažnjavan za prekršaje u prometu, nije se radilo o ovom konkretnom prekršaju pa mu je izrečena minimalna kazna predviđena zakonom. Zaštitnu mjeru sud je odredio zbog znatnog prekoračenja brzine u prometnoj ulici.

Vaša reakcija na temu