Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splićanin prijavio policiji direktora Parkova: 'Šta ti misliš da si jači od mene?'

Splićanin prijavio policiji direktora Parkova: 'Šta ti misliš da si jači od mene?'

Spor je nastao oko bašte Šore

Prva policijska postaja jučer je zaprimila prijavu protiv Siniše Gašparevića, novog direktora Parkova i nasada. Prijavio ga je Martonio Paleka koji je s majkom stigao u prostorije tvrtke na sastanak oko parcele zemlje od 1500 kvadrata. Radi se o atraktivnoj parceli uz more, bašti Šore.

'Pozvani smo kao na strijeljanje. Riječ je o posjedu koji oni svojataju. Direktor je prijetio da će nam uzeti kuću i stan. Prijavio sam ga policiji', kaže Paleka. 

Tvrdi da je direktor nasrnuo na njega, ali se njegova majka ispriječila pa nije došlo do fizičkog kontakta. 

U policiji su potvrdili da su primili prijavu, a direktor Gašparević kaže da nikome nije prijetio, niti da je ikoga napao. 

'Stranka je pozvana na razgovor zbog toga što je ogradio 1500 kvadrata zemlje Parkova i nasada. Rekli smo mu da teren oslobodi ili ćemo ga tužiti. On je tražio nagodbu i trećinu zemlje. Na silu je htio dobiti 500 kvadrata našeg terena. 

Nikome nisam prijetio. Samo sam mu kazao da bude pametan jer će parnicu 100 posto izgubiti. Tužit ćemo i za naknadu štete pa sam mu rekao da može izgubiti kuću i stan. 

Na izlasku iz ureda je nešto dobacio, a onda sam mu ja kazao: 'Šta ti misliš da si jači od mene.' Scena se odigrala u hodniku, bilo je tu svjedoka. Policija me nije zvala, a ne vjerujem ni da hoće jer se zapravo ništa nije ni dogodilo', kazao nam je Gašparević.

O ovoj situaciji oglasila se i tvrtka Parkovi i nasadi. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti. 

'Dana 4. studenog obitelj Paleka pozvana je u društvo Parkovi i nasadi. Obitelj Paleka se protupravno nalazi u posjedu više od 1.500 metara četvornih zemljišta na atraktivnoj lokaciji u Spinutu. Naša namjera je bila mirno rješavanje spora. Zahtijevali su nagodbu po kojoj bi oni dobili trećinu zemljišta, odnosno, 500 metara četvornih koje su u stvarnom vlasništvu društva Parkovi i nasadi. 

Direktor društva je izjavio da takva nagodba ne dolazi u obzir i da gradsko društvo neće podleći pritiscima. Ukoliko ne dođe do mirnog dogovora, najavio je tužbu koja je pravno jasna i utemeljena te je upozorio obitelj Paleka da će se od dana tužbe tražiti troškovi za naknadu štete zbog protupravnog korištenja imovine društva, kao i troškovi postupka. 

Prilikom sastanka obitelj Paleka je putem raznoraznih fizičkih gestikulacija, tipa neprestanog ustajanja i širenja prsa, pokušala ostvariti svoje ciljeve. Još jednom napominjemo da nas nikakvi pritisci nasilnika neće zaustaviti u obrani gradske imovine.'

Vaša reakcija na temu