Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splićaninu tri godine zatvora za pokušaj ubojstva Francuza na Bačvicama

Splićaninu tri godine zatvora za pokušaj ubojstva Francuza na Bačvicama

Prekoračio je nužnu obranu

Na tri godine zatvora osuđen je danas u Splitu 27-godišnji Valentino Jukić zbog pokušaja ubojstva turista iz Francuske kojeg je na Bačvicama ubo nožem u prsa nakon što je uzeo novčanik njegovog prijatelja dok su se kupali. Djelo je počinio u prekoračenju granica nužne obrane. 

Vidjevši što je napravio, Francuzi su potrčali za njim i sustigli ga. Jedan ga je udario šakom, a drugi glavom u glavu pa je Jukić, radi odbijanja daljnjeg napada i zadržavanja ukradenih stvari, zadao Francuzu ubodno-reznu ranu prsnog koša duljine 2 i pol centimetra. Život mu je spašen hitnom liječničkom intervencijom u KBC-u Split.

Jukiću je ovo bilo ponovljeno suđenje. Za razbojničku krađu je pravomoćno osuđen na tri godine zatvora pa mu je danas izrečena jedinstvena kazna od 4 godine i 11 mjeseci. Kaznu od tri godine zatvora već je izdržao dok je boravio u pritvoru. 

Izrečena mu je i sigurnosna mjera obaveznog liječenja ovisnosti o drogi, a produljena je i mjera opreza redovitog javljanja policiji.

Vaša reakcija na temu