Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splićanka koja je rasistički vrijeđala azijatkinju iz Norveške završila u zatvoru

Splićanka koja je rasistički vrijeđala azijatkinju iz Norveške završila u zatvoru

Određeno joj je zadržavanje u trajanju od tjedan dana

Sutkinja Općinskog prekršajnog suda u Splitu poslala je po prijedlogu splitske policije tjedan dana u zatvor Splićanku koja je u lipnju rasistički izvrijeđala azijatkinju iz Norveške dok je s dečkom kupovala u dućanu. 

Splićanku je šokirana gošća snimila kako bijesni ispred dućana i govori joj da je 'žuto govno'. Cijelu priču je tek nedavno objavila na društvenoj mreži. Ni sama nije vjerovala da će se išta dogoditi, no iznenadila ju je brza reakcija policije nakon što su se mediji raspisali o slučaju. 

Sutkinja je odlučila prihvatiti prijedlog splitske policije i poslati Splićanku na hlađenje iza rešetaka. Stekla je, naime, uvjerenje da postoje osobite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno, Zakona o suzbijanju diskriminacije. 

Naime, okrivljena je već kažnjavana, kako prekršajno, tako i kazneno. U evidenciji se navode prekršaji protiv javnog reda i mira te prekršaj Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Na Općinskom sudu u Splitu je pravomoćno kažnjena uvjetnom kaznom. 

Sutkinja je odredila i psihijatrijsko vještačenje okrivljene.

Vaša reakcija na temu