Foto: PU SD Split: Dileri 'pali' s drogom i oružjem

Split: Dileri 'pali' s drogom i oružjem

Jedan od osumnjičenika je u bijegu


Splitska je policija dovršila istragu nad šest osoba koje su osumnjičili da su od veljače do svibnja ove godine u više navrata prodavali drogu heroin, amfetamin, kokain i marihuanu. Uhićene su osobe u dobi od 28, 30, 32, 40, 41 i 50 godina, a 40-godišnjak je nedostupan policiji. Osim zbog droge, on je osumnjičen i zaboh ilegalnog držanja oružja.

Provedenom istragom i pretragom doma i drugih prostorija koje navedeni koriste pronađeno je i oduzeto ukupno 278 grama heroina 30 komada stabljika cannabis sative, 155 grama marihuane,138 grama amfetamina, 9,9 grama kokaina, 16 tableta ecstasyja, te oprema za uzgoj droge marihuane kao i jedna automatska puška, jedna prerađena puška, dvije ručne bombe, 378 komada različitog streljiva, jedan sporogoreći štapin, jedna elektro detonatorska kapisla i jedan fitilj. 

- Zbog sumnje da su počinili  kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama protiv navedenih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te su dovedeni policijskom pritvorskom nadzorniku osim spomenutog 40-godišnjaka koji je za sada nedostupan policiji i protiv kojega se podnosi i kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje  oružja i eksplozivnih  tvari kao i  optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju - poručila je Antonela Lolić, glasnogovornica splitske policije.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14