Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Josip Kevrić SPLIT I KORONAVIRUS: 'Turizam je osjetljiva gospodarska grana, sigurno će utjecati pojava virusa, samo se nadamo da će biti kratkotrajno'

SPLIT I KORONAVIRUS: 'Turizam je osjetljiva gospodarska grana, sigurno će utjecati pojava virusa, samo se nadamo da će biti kratkotrajno'

Više bi trebalo biti poznato nakon sajma u Berlinu

Koliko će koronavirus utjecati na turizam u Splitu još se ne zna, ali kako je otkrila direktorica Turističke zajednice Alijana Vukšić, za sada buking ide prema planu. Ipak, pametniji bi mogli biti nakon sajma u Berlinu.

- Preporuka Svjetske turističke organizacije je da se ne otkazuju putovanja i da se turistički promet odvija normalno - kazala je Vukšić.

Navela je i da su vrlo oprezni te da prate situaciju iz dana u dan, ali najbolji pokazatelj će biti skorašnji sajam u Berlinu. Svi čekaju razvoj situacije do tada.

- S obzirom na to da je turizam iznimno osjetljiva gospodarska grana, utjecat će sigurno pojava koronavirusa, samo se nadamo da će biti kratkotrajno i da će se brzo situacija normalizirati. Veliki dio naših sugrađana živi isključivo od turizma i zbog toga ne treba dizati tenzije i previše se plašiti, ali moramo biti oprezni - zaključila je direktorica.

Vaša reakcija na temu