Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Split obara turističke rekorde, a najviše noćenja su ostvarili Britanci

Split obara turističke rekorde, a najviše noćenja su ostvarili Britanci

Iz Turističke zajednice Grada Splita pripremili su bogat program za listopad

Split nastavlja bilježiti izvrsne turističke rezultate pa je tako u rujnu ostvareno 109.444 dolazaka i 311.424 noćenja gostiju, što je porast od 16 posto u dolascima i 13 posto u noćenjima. 

- Od početka 2018. godine u Splitu je ostvareno 765.315 dolazaka (porast od 17%) i 2.277.909 noćenja (porast od 15%). Najviše noćenja u prvih devet mjeseci ostvarili gosti iz Ujedinjenog kraljevstva, SAD-a, Njemačke, Francuske i Poljske te domaći gosti. Pred nama je listopad prepun događanja koja potvrđuju da je Split destinacija koja nudi sadržaje 365 dana u godini - poručili su iz Turističke zajednice Split.

Među njima ističu 23. izdanje Splitskog filmskog festivala kao najstarije međunarodne filmske manifestacije u Hrvatskoj koji traje od 4. do 12. listopada. Ljubitelji kulturne baštine, do 10. listopada imaju priliku u Staroj gradskoj vijećnici pogledati izložbu Crkvena baština Marjana, najznačajnijeg prirodnog bogatstva Splita. Izložbu Meštrović & Prodanović: Umjetnik i njegov fotograf u Galeriji Muzeja grada Splita, svi ljubitelji umjetnosti mogu pogledati do 11. listopada.

Kraj listopada rezerviran je za glazbu kroz 6. Dane klasične gitare. Dani klasične gitare manifestacija je koja objedinjuje koncerte vrhunskih svjetskih gitarista, predavanja i predstavljanje hrvatskog glazbenog stvaralaštva za gitaru, kao i seminare i radionice s mladima u cilju njihovog usavršavanja i postizanja izvrsnosti na sviračkom i umjetničkom polju.

22. Međunarodni sajam SASO 2018, održat će se od 24. do 27. listopada 2018. u splitskoj Spaladium Areni. Sajam SASO tradicionalno je jedan od najznačajnijih gospodarskih skupova u regiji koji, okupljajući vodeće tvrtke u određenim gospodarskim granama, kumulira novi poslovni potencijal, a ujedno predstavlja i mogućnost sudjelovanja brojnih izlagača u profesionalnoj medijskoj kampanji. To je i mjesto sklapanja novih poslova, prostor gdje struka susreće gospodarstvo te prilika susreta gospodarstvenika s donositeljima poslovnih odluka koje se odnose na ciljane skupine i prodajne kanale.

- Listopad nam donosi i nove turističke sadržaje pa će tako Split u listopadu dobiti jedinstveni Muzej osjetila, koji će probuditi sva vaša osjetila i inspirirati vas da doživite i osjetite više. Turistička zajednica grada Splita nastavlja sa City break programom 2018/2019. Ovim projektom cilj je turistima pružiti dobrodošlicu i dodatno ih motivirati za dolazak u naš grad i izvan ljetnih mjeseci. Do sada su neki hoteli prepoznali ovaj projekt kao zanimljiv i koristan način nadopune hotelske City break ponude. Program City break traje u razdoblju 1.10.2018.-31.03.2019. i uključuje:  besplatni razgled gradske jezgre, karte za predstave u subotu (HNK Split) i besplatnu karticu SplitCard sa brojnim pogodnostima - najavljuju iz splitske Turističke zajednice i zaključuju da Split kao prošlogodišnja najuspješnija City break destinacija u Hrvatskoj, ovim projektom nastavlja pružati dodatne pogodnosti svojim turistima.

Vaša reakcija na temu