Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MMPI SPLIT Otvara se 11. Međunarodna konferencija o pomorskoj znanosti

SPLIT Otvara se 11. Međunarodna konferencija o pomorskoj znanosti

'Navigating the Future: Decarbonization, Digitalisation and Safety'

U četvrtak, 8. svibnja u 9 sati, u splitskom hotelu Cornaro održat će se 11. izdanje Međunarodne konferencije o pomorskoj znanosti (engl. International Maritime Science Conference – IMSC 2025).
Konferenciju organizira Pomorski fakultet Sveučilišta u Splitu u suorganizaciji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti (HAZU), Fakultetom za pomorstvo i promet Sveučilišta u Ljubljani (Portorož, Slovenija), te drugim renomiranim institucijama i suradničkim organizacijama.

Glavna tema ovogodišnje IMSC konferencije je: 'Navigating the Future: Decarbonization, Digitalisation and Safety'. Cilj konferencije je okupiti ključne dionike iz akademske zajednice i pomorskog gospodarstva kako bi raspravljali o aktualnim trendovima, izazovima i dugoročnom razvoju pomorskog prijevoza na interdisciplinaran način.

Najavljeno je sudjelovanje brojnih pojedinaca, institucija i organizacija iz područja pomorstva te drugih grana gospodarstva povezanih s pomorskom znanošću.

'IMSC 2025 konferencija nudi akademski program s izlaganjima međunarodnih znanstvenika, podijeljenih u nekoliko sekcija, kao i zanimljive panel-diskusije s govornicima iz poslovnog i političkog sektora. Novost ove godine je uključivanje Studentske sekcije, gdje će studenti prijediplomskog i diplomskog studija imati priliku predstaviti svoje ideje vezane uz pomorsku znanost i industriju, uz vodstvo svojih mentora', poručuju organizatori.

Vaša reakcija na temu