Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SPLIT PARKING: Posebna prometna regulacija za vrijeme sanacije garaže na Blatinama, dijelom Šimićeve vozit će se jednosmjerno

SPLIT PARKING: Posebna prometna regulacija za vrijeme sanacije garaže na Blatinama, dijelom Šimićeve vozit će se jednosmjerno

Na ovaj način osigurat će se dodatnih 60 privremenih parkirnih mjesta, a poseban prometni režim trajat će do završetka radova

Dijelom ulice Antuna Branka Šimića na Blatinama će se od srijede, 12. kolovoza, voziti jednosmjerno. Razlog posebne prometne regulacije je potreba za dodatnim alternativnim parkirnim mjestima koja će stanovnici kotara moći koristiti za vrijeme sanacije postojeće garaže u Šimićevoj čiji je početak planiran 17. kolovoza. 

Ulica će s obje strane u određenom dijelu ostati dvosmjerna, a središnji dio ulice će postati jednosmjeran. Jednosmjerno će se voziti u dužini od oko 400 metara počevši od  garaža u kojima se nalazi autopraonica, a vozi će se u smjeru zapada. Na južnom kolničkom traku i dijelu nogostupa uz južni kolnički trak označit će se kosa parkirališna mjesta. Predloženim rješenjem osigurava se dodatnih 60 mjesta za parkiranje i zadržavaju se postojeće širine prolaza za pješake.

Iz Split parkinga poručili su kako je Grad Split izdao potrebnu suglasnost, a posebna prometna regulacija trajat će do kraja sanacije garaže.

- Svjesni smo da je moguće da će za vrijeme trajanja radova stanovnici kotara u određenim trenucima biti dekomodirani, ali molimo za strpljenje i razumijevanje. Sanacija garaže u Šimićevoj neophodna je zbog sigurnosti i zaštite građana i imovine, a produžit će i životni vijek garaže. Učinit ćemo sve da se ona što prije završi, poručili su iz Split parkinga. 

Podsjetimo, krajem prošlog tjedna započeli su radovi na pripremi privremenog parkirališta koje će stanovnici kotare Blatine moći koristiti dok traje sanacija garaže, a koje će imati oko 100 parkirnih mjesta. U dogovoru s kotarom, kao lokacija dogovoren je sportski centar koji se nalazi između garaže i toplane, a po završetku sanacije garaže, korištene površine uredit će se i vratit će im se prvobitna namjena. Stanovnici kotara te korisnici garaže o svim će koracima i novim informacijama biti pravovremeno obaviješteni. 

Vaša reakcija na temu