Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić Split se ne može riješiti Pointa, blokiraju važne projekte, a gradonačelnik o tome ne može govoriti

Split se ne može riješiti Pointa, blokiraju važne projekte, a gradonačelnik o tome ne može govoriti

Andro Krstulović Opara prokomentirao je i poprilično skup osrednji program proslave 40 godina Mediteranskih igara

Kako je i najavljivano, Grad Split je raspisao natječaj za koncesionara za javne površine, htijući legalno se riješiti tvrtke Point ili barem ih prepasti zbog blokiranja posla na Kili. No, gradski koncesionar je opet zaskočio Grad i žalio se na provedbu natječaja i još jednom zaustavio Banovinu.

- Ne mogu o tome govoriti, ta tvrtka koristi svoja demokratska prava žalbe, imaju pet stupnjeva žalbe i oni to koriste i usporavaju neke projekte u gradu do kojih nam je jako stalo. Međutim, izabrali smo proceduru, demokraciju i moramo se nje pridržavati - rekao je gradonačelnik Andro Krstulovič Opara i dodao da su prva gradska uprava koja je uvela natječaj za koncesionara.

Komentirao je medijima i zašto se na 'relativno osrednji program za 40 godina MI-a' utrošilo oko 630 tisuća kuna. Program je organizirao Splitski savez športova kojega je baš 'posjetila' Državna revizije.

- U proračunu se odvojilo na prijedlog Splitskog saveza športova pola milijuna kuna. Taj iznos kao i preostalih 24 milijuna kuna uredno se transferirao Splitskom savezu sportova - kazao je.

Novinari su ga pitali je li to znači da to nije pitanje za Grad.

- Tako je, to je pitanje za Splitski savez športova. Niti sam utjecao niti sam želio utjecati na program niti na aktivnosti. To je bilo na Splitskom savezu da odradi, vjerujem da su to dobro napravili - ustvrdio je Krstulović Opara.

Vaša reakcija na temu