SPLIT UNITED: Showroom projekta danas se otvara za javnost

SPLIT UNITED: Showroom projekta danas se otvara za javnost

Samo angažman svih jamči da će finalno rješenje masterplana na najbolji način odgovoriti na potrebe grada u narednih 50 godina, poručuju iz Banovine

Showroom projekta Split United, odnosno izrade masterplan studije urbane revitalizacije Istočne obale i Kopilice, otvara se za javnost danas u 16 sati. 

- Showroom je smješten na prvom katu Upravne zgrade Dalme pokraj Sveučilišnog centra za stručne studij te će biti otvoren sve do 19. travnja radnim danom od 16 do 20 sati. U njemu su izloženi vizualni prikazi nacrta masterplana kao i vremenske crte razvoja Istočne obale i Kopilice, kako bi se svi zainteresirani mogli detaljnije informirati o predstavljenoj studiji te aktivno i informirano uključiti u javnu raspravu. U showroomu je iz istog razloga protekla tri dana održan i niz stručnih radionica s različitim dioničkim skupinama, od gradskih vijećnika i struke do vlasnika zemljišta na dvije predmetne lokacije i samih stanovnika - poručili su iz Banovine.

U sklopu showrooma otvorena je i izložba odabranih fotografija iz nedavno održanog foto-natječaja 'Kopilica i Istočna obala – trenutno stanje i perspektiva'. Među gotovo 200 pristiglih fotografija od 15-ak različitih autora, najboljom je proglašena fotografija 'Kopilica' Majde Rožić. Drugu nagradu osvojila je Žaklina Antonijević dok je treća otišla u ruke Janka Bauka. Izložba će, kao i showroom, ostati otvorena za javnost do 19. travnja. 

- Grad Split poziva sve građane, stručnjake i dionike da posjete showroom, detaljno se informiraju o projektu te aktivno uključe u javnu raspravu, jer samo angažman svih jamči da će finalno rješenje masterplana na najbolji način odgovoriti na potrebe grada u narednih 50 godina - zaključili su iz Grada Splita. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare