Foto: Pixabay Splitska policija prijavila bankaricu za 7 milijuna kuna štete

Splitska policija prijavila bankaricu za 7 milijuna kuna štete

Osim bankarice, prijavljeni su njen suprug i vlasnik knjigovodstvenog servisa

Služba gospodarskog kriminaliteta splitske Policijske uprave prijavila je za štetu od 7 milijuna kuna referenticu OTP banke, njenog supruga i knjigovođu. Sumnjiče ih za veći broj kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je 34-godišnja bankovna službenica od ožujka do rujna prošle godine prekršila zakonsku proceduru prilikom obrade i odobravanja kreditnih zahtjeva. 

Koristila je manjkavu dokumentaciju za koju je znala da je krivotvorena te je lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica dovela u zabludu odgovorne osobe poslovnice tako da odobre i plasiraju značajna novčana sredstva za veći broj tražitelja kredita koji ih nisu imali namjeru vraćati, sve po prethodnom dogovoru i poticanju 38-godišnjeg supruga bankarice koji je pronalazio osobe kao klijente i upućivao ih u banku pribavljajući im krivotvorenu poslovnu dokumentaciju od 45-godišnjaka, navodi policija. Radi se o nekih 30-ak ugovora o kreditu. 

Posebno izvješće proslijeđeno je Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu. 

O ovom slučaju uputili smo i upit OTP banci.

- Nismo u mogućnosti davati nikakve komentare vezane za predmetni slučaj u svrhu daljnje istrage. Želimo samo naglasiti kako su upravo našim internim kontrolama utvrđene nepravilnosti te smo poduzeli uobičajene aktivnosti prema nadležnim tijelima unutar i izvan banke - odgovorili su nam iz banke.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(61657, "");
Pregledaj komentare