Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SPLITSKA TVRTKA 'BITCOIN STORE' Pionir digitalnih valuta u Hrvatskoj kreće u osvajanje EU tržišta
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

SPLITSKA TVRTKA 'BITCOIN STORE' Pionir digitalnih valuta u Hrvatskoj kreće u osvajanje EU tržišta

Uz širenje mreže poslovnica, mladi tim radi i na uvođenju novih značajki koje će pridonijeti evoluciji platforme u jedinstveni ekosustav za jednostavno upravljanje digitalnom imovinom

Malo je poznata činjenica da je u Splitu nastala jedna od prvih burzi za trgovanje kriptovalutama u Europi. Sad već davne 2013. godine pioniri blockchain tehnologije u Hrvatskoj Tomislav Vajić i Šime Bakić prepoznali su potencijal koji bi digitalne valute mogle imati u budućnosti. Primijetivši koliko su tadašnji kripto entuzijasti imali poteškoća u upravljanju vlastitim kriptovalutama, osnovali su Bitkonan, jednu od prvih kripto mjenjačnica u Europi.

Nakon naglog skoka popularnosti kriptovaluta u 2018. godini i njihovog ulaska u 'mainstream' sferu, dvojac je primijetio da kompleksnost velikih burzi predstavlja barijeru za korisnike koji žele biti dio kripto sfere, posebno one koji nisu tehnički potkovani.

Kako bi doskočili tom problemu, počeli su raditi na novom projektu s ciljem demokratiziranja svijeta kriptovaluta. Projekt je danas poznat kao Bitcoin Store - jedinstveni koncept koji spaja praktičnost online trgovanja s pristupačnošću fizičkih poslovnica.

'Spajanjem fizičke prirode poslovnica s online platformom omogućujemo svima bez tehničkog predznanja jednostavan ulazak u svijet digitalnih valuta. Ono što je najvažnije, htjeli smo postati svojevrsna podrška korisnicima u industriji koja još uvijek ne nudi kvalitetna rješenja u pogledu korisničke podrške', rekao je Tomislav Vajić, jedan od osnivača Bitcoin Store brenda.

Inovativna platforma koja pruža pristupačnost, praktičnost i edukaciju

Ideja Bitcoin Storea je postati nešto više od platforme za trgovanje kriptovalutama. Od pokretanja online platforme i otvaranja prve poslovnice u Splitu 2018. godine, Bitcoin Store je uvijek stavljao poseban naglasak na sigurnost i jednostavnost korištenja čime je s vremenom privukao veliki broj korisnika.

Kroz razvoj inovativnih proizvoda i pristupačnog identiteta, poput prve hrvatske mobilne aplikacije za trgovanje kriptovalutama, mladi tim ove splitske tvrtke se trudi izgraditi snažnu zajednicu te uspostaviti povjerenje među korisnicima.

Jedinstveni koncept s fizičkim poslovnicama

Nakon predstavljanja javnosti 2018. godine, i otvaranja prve poslovnice u Splitu, koncept je izazvao mnoga pitanja, ponajprije zbog uvođenja faktora fizičke prisutnosti u industriji koja je u potpunosti fokusirana na digitalno okruženje.

Međutim, nakon posljednja dva razdoblja rekordnog rasta cijena na tržištu kriptovaluta, pokazalo se da je model učinkovit za korisnike koji žele istražiti mogućnosti ulaganja u kriptovalute, ali za to nemaju tehničkog predznanja.

Zbog velikog interesa javnosti za trgovanjem kriptovalutama u provjerenom okruženju, Bitcoin Store ubrzo je nakon Splita otvorio kripto mjenjačnice u Zagrebu i Rijeci. U planu je širenje mreže fizičkih mjenjačnica na druge veće gradove, a dugoročni cilj je otvaranje i prve poslovnice izvan Hrvatske, u jednoj od zemalja Europske unije.

Model u kojem Bitcoin Store spaja vlastite fizičke kriptomjenjačnice s drugim digitalnim proizvodima i uslugama još uvijek je rijetkost na tržištu, i zbog toga izaziva veliku pozornost. Zanimanje za takvu vrstu poslovanja pokazao je i američki Wall Street Journal, koji je objavio priču o Bitcoin Storeu.

Nove funkcionalnosti i pokretanje vlastitog tokena

Uz širenje mreže poslovnica mladi tim neprestano radi i na uvođenju novih značajki koje će pridonijeti evoluciji platforme u jedinstveni ekosustav za jednostavno upravljanje digitalnom imovinom.

Kroz sljedeće dvije godine fokus će biti na uvođenju usluge oročenja kriptovaluta, fizičkih bankovnih kartica za plaćanje na raznim prodajnim mjestima, jedinstvenih IBAN računa.

U središtu svih usluga nalazit će se projekt koji je nedavno predstavljen javnosti, a radi se o nativnom tokenu Bitcoin Store platforme - Store Finance (SEF).

Store Finance (SEF) token je zamišljen kao središnja poveznica svih (sadašnjih i budućih) usluga i proizvoda unutar Bitcoin Store sustava, koja će svakom korisniku omogućiti pristup raznim pogodnostima, proizvodima i nagradama, čime će otključati puni potencijal platforme.

Pretprodaja nativnog tokena Bitcoin Store platforme je počela danas, a omogućava korisnicima da kupe token po nižoj cijeni prije nego se njime krene trgovati na burzama.

Pretprodajna cijena tokena iznosi 0.2€ po tokenu, a minimalni iznos za kupnju je 75 tokena (15€).

Pretprodaja traje do 25. travnja 2023. nakon čega će se token izlistati na Bitcoin Store platformi i drugim globalnim burzama gdje će se i odvijati trgovanje.

Store Finance (SEF) se može kupiti isključivo putem službene Bitcoin Store stranice.

Vaša reakcija na temu