Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SPLITSKI AKTIVISTI PRED SJEDIŠTEM HDZ-a 'Tko je odgovoran za smrt 18 štićenika Doma za starije?'

SPLITSKI AKTIVISTI PRED SJEDIŠTEM HDZ-a 'Tko je odgovoran za smrt 18 štićenika Doma za starije?'

Predali su poklon paket za Škaričića, Bobana i Sanadera

Zoran Burić i Marko Gaj danas su u podne pred sjedištem gradskog i županijskog HDZ-a u Sinjskoj upalili lumin za žrtve korone iz Doma za starije i nemoćne. Pokazali su transparent s kojim su prosvjedovali i prije par dana ispred Županije. 

Tada je bilo 16 žrtava, sada ih je 18, a ništa se nije dogodilo. Ponavljamo isto pitanje, tko je odgovoran za smrt 18 štićenika', rekli su nam Gaj i Burić. 

Popeli su se na treći kat u sjedište Županijskog HDZ-a te uručili poklon paket ženi koja im je otvorila vrata. U prvi mah se iznenadila, kratko kazala da nema nikog, a onda je nakon malo nagovaranja ipak uzela poklon paket. Na vrećici su ispisana imena ravnatelja Doma Ivana Škaričića, župana Blaženka Bobana i šefa splitsko-dalmatinskog HDZ-a i političkog tajnika stranke Ante Sanadera.

'On je glavna figura. Boban pokriva Škaričića. Dom je pod ingerencijom Županije. Sanader opet ima svog šefa, a iznad njega je presveti Bozanić koji, mislim, vlada Hrvatskom', smatra Burić. 

Zašto poklon paket, objasnio je Gaj. 

'S obzirom da je gospodin Škaričić, ničim izazvan, prvi put u 10 godina svoje vladavine u Domu za starije, prije par dana za Sudamju spremio poklon paket za sve štićenike, mi smo danas pripremili identičan poklon paket nabavljen od naših sredstava, a za njihov ne znam tko ga je platio, mi građani ili gospodin Škaričić iz svog džepa', kazao je Gaj. 

Splitski aktivisti smatraju da se skriva istina o događajima u Domu za starije i nemoćne. 

'Po svemu sudeći, Stožer u Domu nije napravio potrebno iako se svakog dana sastaju u 10 sati. U slučaju temperature morali su obvezno testirati štićenike. S obzirom da su u svim institucijama na vrhu HDZ-ovci, ravnatelju nije bio problem da svoje HDZ-ovce okrene i traži da se štićenici testiraju. Ili možda jest. Morali bi vidjeti je li Stožer slao izvještaj i je li tu stoji da su štićenici imali temperaturu, a nisu testirani. Sam Škaričić je izjavio da mu je poznato da ljudi imaju temperaturu 10 dana', kaže Gaj. 

'Cijela Hrvatska je raskrinkala politički stožer HDZ-a koji je već uključen u predizbornu kampanju', zaključio je Burić. 


Vaša reakcija na temu