Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitski gradonačelnik dao iskaz DORH-u o sanaciji Marjana

Splitski gradonačelnik dao iskaz DORH-u o sanaciji Marjana

Andro Krstulović Opara saslušan je kao svjedok

Prošlo je više od godinu i po otkako je splitska kriminalistička policija obavila očevid na Marjanu, no još se ne zna jesu li u sanaciji utvrđena obilježja kakvog kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti. Državno odvjetništvo i dalje provodi izvide u sklopu kojih je jučer kao svjedok ispitan gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara

U Banovini su potvrdili da je Krstulović Opara bio u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu. Što je kazao, nije se moglo doznati, no za pretpostaviti je kako je gradonačelnik branio model i realizaciju same sanacije na koju se prionulo nakon što se gotovo pola marjanske šume osušilo zbog najezde potkornjaka. 

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu ispituje je li se katastrofa na Marjanu mogla nekako prevenirati, odnosno, jesu li odgovorne osobe poduzele sve što su trebale poduzeti da se potkornjak toliko ne raširi te samu sanaciju. Kao što se vidjelo, posječen je veliki broj nedoznačenih stabala pa se postavlja pitanje je li sječa neopravdano preplaćena. 

Cijelu situaciju je zakompliciralo i nedavno dobavljeno mišljenje DORH-a kako Marjan nije ni gradski, ni državni – već vlasništvo Županije. Sanaciju je, podsjetimo, platio Grad Split. 

Pretpostavlja se da bi nakon ispitivanja gradonačelnika Krstulovića Opare, Državno odvjetništvo moglo uskoro donijeti odluku u ovom predmetu.

Vaša reakcija na temu