Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitski gradonačelnik i ministar zaštite okoliša obišli sanirani Karepovac

Splitski gradonačelnik i ministar zaštite okoliša obišli sanirani Karepovac

U dvije godine premješteno više od milijun kubičnih metara starog otpada

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić obišli su danas odlagalište Karepovac, donedavno brdo smeća koje se transformiralo u sanirano i uređeno odlagalište. 

Nakon što je nedavno uspješno završen tehnički pregled prve faze sanacije Karepovca, što je rezultiralo i izdavanjem uporabne dozvole, otpad se konačno počeo odlagati na novoizgrađenoj sanitarnoj plohi. 

- Upravo taj korak bio nam je najvažniji cilj prve faze sanacije koja u svom početku nije bila niti malo laka – naglasio je gradonačelnik. 

Kroz dvije godine intenzivnih radova, ne samo da je uređena površina te premješteno više od milijun kubičnih metara starog otpada, već je izgrađena i prometna, hidro te elektro-infrastruktura. Također, najvažnije, izgrađena je i sanitarna deponija površine oko 70 tisuća metara četvornih s pokosima za milijun kubičnih metara novog otpada. 

Ministar Ćorić izrazio je veliko zadovoljstvo viđenim te kvalitetom svih obavljenih radova koji su, kako je rekao, impresivni. 

- Mogu vam samo čestitati. Ovo je golem iskorak u sanaciji jednog odlagališta – kazao je, među ostalim, ministar u obilasku splitskog odlagališta. 

Dodajmo da su u radnom obilasku Karepovca bili i zamjenik gradonačelnika Nino Vela, pročelnik gradske Službe za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima Jurica Vojnović te direktor Čistoće Lukša Regjo.

Vaša reakcija na temu