Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Grad Split Splitski gradonačelnik u posjetu regiji Marche: Povezivanje Splita i Ancone zajednički posao čelnika dvaju gradova i regija

Splitski gradonačelnik u posjetu regiji Marche: Povezivanje Splita i Ancone zajednički posao čelnika dvaju gradova i regija

Obostrano je istaknuta potreba boljeg prometnog povezivanja dvaju jadranskih gradova

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara boravio je u jednodnevnom radnom posjetu čelnicima talijanskog grada Ancone i regije Marche.

Tijekom današnjeg razgovora s gradonačelnicom Ancone Valeriom Mancinelli obostrano je istaknuta potreba boljeg prometnog povezivanja dvaju jadranskih gradova, a što je preduvjet i višim stopama rasta gospodarske suradnje. U tom su smislu gradonačelnici Krstulović Opara i Mancinelli razmotrili načine poboljšanja brodskih linija tijekom zimskih mjeseci, kao i prilagodbe reda plovidbe kako se ne bi preklapale hrvatske i talijanske feribote. Istaknuta je i problematika nepostojanja izravnih zrakoplovnih linija između Splita i Ancone.

Današnji boravak u Anconi nastavak je suradnje započete prošlo ljeto i sastanaka koje su gradonačelnik Andro Krstulović Opara, župan Blaženko Boban i predstavnici Hrvatske gospodarske komore održali u Splitu s Diegom Franzonijem, savjetnikom predsjednika regije Marche te s delegacijom aerodroma Falconara, po temi povezivanja dvaju gradova zračnom i morskom linijom. Zato je splitsku delegaciju primio i predsjednik regije Marche, Luca Ceriscoli koji je izrazio punu podršku prometnom i gospodarskom povezivanju grada pod Marjanom i prekomorske Ancone, a u radnom sastanku sudjelovali su predsjednik Lučke uprave srednjeg Jadrana Rodolfo Giampieri i savjetnik predsjednika Regije Marche Diego Franzoni sa suradnicima.

Uz gradonačelnika Krstulovića Oparu sastanku u Italiji nazočili su i župan Blaženko Boban, Maja Mladineo iz HGK-Županijske komora Split, potom Ana Buličić Krespi iz Javne ustanove RERA te Nikola Aleksić iz Ureda Grada Splita.

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara nazočio je danas i sjednici Gradskog vijeća Ancone gdje je pozdravio sve vijećnike te je u svom obraćanju, među ostalim, podsjetio i na dugu povijest odnosa Splita i Ancone koji su gradovi prijatelji još od davne 1970. godine. Dodajmo da će se u proljeće ove godine u Anconi obilježiti 20 godina od utemeljenja Jadransko-jonske inicijative koja je do danas izrasla u kvalitetan multilateralni okvir za suradnju brojnih gradova istočnomediteranske regije.

Vaša reakcija na temu