Foto: Ali Relata Splitski HDZ-ovci humanitarnu večer posvetili Lastavicama za koje su prikupili 30.000 kuna

Splitski HDZ-ovci humanitarnu večer posvetili Lastavicama za koje su prikupili 30.000 kuna

Iznos će pomoći djelatnicima i volonterima koji svakodnevno i požrtvovno brinu o osobama s teškoćama u razvoju i njihovom uključivanju u društvo

Splitski HDZ u subotu je obilježio 29. obljetnicu osnutka, a nakon svečane sjednice u hotelu Radisson Blu navečer su organizirali tradicionalnu humanitarnu večer. Ovogodišnja obljetnica bila je posvećena splitskoj Udruzi za inkluziju osoba s poteškoćama u razvoju Lastavice.

Rad Udruge je posvećen promidžbi kvalitete življenja, samostalnog stanovanja i osamostaljenja osoba s intelektualnim teškoćama te djece i  mladeži bez roditeljske skrbi. Osnovna djelatnost im je i skrb i organizirano uključivanje ovih osoba u redovne uvjete života.

Sve prisutne je pozdravio predsjednik Gradskog odbora Split i saborski zastupnik Petar Škorić, a u ime predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića pozdravio ih je predsjednik Mladeži Ivan Vidiš. Molitvu je predvodio don Mihael Prović, studentski kapelan i povjerenik za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

Za odlični zabavni program pobrinuo se poznati splitski glazbenik Milan Terze sa svojim bendom.

Zahvaljujući brojnim donatorima, osiguran je i bogati nagradni fond za tradicionalnu humanitarnu lutriju koja je također održana u sklopu večeri, a među nagradama našle su se i grafike i slike poznatih hrvatskih slikara poput Zvonimira Mihanovića, Vjekoslava Stipice, Josipa Botterija Dinija, Ana Marije Botteri, Igora Konjušaka, kao i brojne druge nagrade.

Sav prihod participacije, donacija i humanitarne lutrije pripao je Udruzi Lastavice kojoj će biti uručeno 30.000 kuna, iznos koji će sigurno pomoći djelatnicima i volonterima koji svakodnevno i požrtvovno brinu o osobama s teškoćama u razvoju i njihovom uključivanju u društvo.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(40246, "");
Pregledaj komentare