Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitski HDZ traži ostavke u Park šumi, a posebno im smeta Srđan Marinić: 'Ova ekipa je gora od potkornjaka, oni su pošast koju treba riješiti'

Splitski HDZ traži ostavke u Park šumi, a posebno im smeta Srđan Marinić: 'Ova ekipa je gora od potkornjaka, oni su pošast koju treba riješiti'

'Neka se Puljak izjasni što prije, inače ćemo smatrati da ga nečim drže u šaci'

Šef splitskog HDZ-a Tomislav Šuta traži smjene u Park šumi Marjan. Kaže da se tamo događaju kriminalne radnje. Tvrdi da Marko Pejnović zapravo nije ravnatelj, nego je to Srđan Marinić. I od njega traži ostavku u Gradskom vijeću. Šuta tvrdi da imaju dokaze o kriminalnim radnjama u Park šumi. 

'Svi smo vidjeli što je gradskim vijećnicima došlo na mail. Ono što je definitivno zaslužilo pressicu, to su događaji koje je iznijela sama djelatnica Park šume Marjan. Stvar ne može biti jednostavnija, sa sobom nosi i kriminalne radnje. Tražimo ostavku ravnatelja Park šume Marjan, predsjednika Upravnog vijeća i gradskog vijećnika Srđana Marinića kao kvazi koordinatora, čovjeka koji paralelno upravlja Park šumom Marjan. Pozivamo na odgovornost zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića koji praktički koordinira i sudjeluje u radu s Marinićem. Ovdje je na potezu gradonačelnik da zatraži razrješenje svih ovih osoba. 

Prekoračili su ovlasti, evidentno je da Marko Pejnović nije ravnatelj, nego Marinić. Riječ je o jednostavnoj javnoj nabavi. Bila je fiktivna. Izvođača Lipov gaj su već uveli u posao, a javna nabava nije završila. Te kriminalne radnje treba prijaviti. Gradonačelnik treba pokazati da je dosljedan po pitanju poštivanja zakona i transparentnosti. Ovo je ključni dokaz da Marinić radi kriminalne radnje. On je automehaničar, šalje mailove djelatnici Park šume Marjan i traži da se projektni zadatak uvrsti i fiktivno provede nabava, a izvođač je već ušao u posao. To pokazuje osim neznanja da su skloni kriminalnim radnjama. 

Najzanimljivije je u cijeloj priči da je predstavnik Lipovog gaja sudjelovao u rušenju nabave za Pelješki most. Možemo vidjeti da se gradonačelnik uvezao sa sumnjivim ljudima koji su poznati javnosti i tako doveo Park šumu Marjan u položaj da se ljudima koji žele zakonito raditi oduzimaju ovlasti i tjera ih se. 

Srđan Marinić je čovjek kojeg treba pozvati na odgovornost. Neka se Puljak izjasni čim prije. U protivnom ćemo smatrati da našeg gradonačelnika ova cijela ekipa drži u šaci jer očito imaju neke informacije kojima se ne može oduprijeti i ne može napraviti smjenu ove ekipe koja čini nečasne radnje. Smatramo da je ovo ozbiljna situacija, skupili smo potpise za tematsku sjednicu. Želimo s ovim izaći u javnost. Ova cijela ekipa je gora od potkornjaka, oni su pošast koju treba riješiti', kazao je Šuta.

'Činjenica je da su Marijana Puljak i Srđan Marinić sjedili u hodnicima DORH-a i lažno prijavljivali bivšeg gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu. Sve prijave su odbačene. To samo pokazuje čime su se služili i kako su djelovali. Pokazuje da su licemjerni i da imaju dvostruke kriterije. Neka se samo pogledaju u ogledalo', pozvao je šef splitskog HDZ-a.

'Iz mailova je vidljivo da se radi pritisak na djelatnike Park šume. Ovdje imamo slučaj da nije angažirana vanjska tvrtka da pripremi projektni zadatak, niti je itko unutar Park šume to napravio, nego ga donosi Srđan Marinić, automehaničar koji nema apsolutno nikakvih kompetencija, kojem je sigurno to netko odradio kako bi omogućio da ovu javnu nabavu dobije dobavljač kojem je dodijeljen posao prije samog postupka. To je najeklatantniji primjer manipulacije javnom nabavom i prikaz kriminalnih radnji', tvrdi Šuta.


Vaša reakcija na temu