Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dominik Benčan/ Instagram Splitski influenceri dovedeni pred sud zbog fotografija s oružjem kraj BMW-a Joška Keruma

Splitski influenceri dovedeni pred sud zbog fotografija s oružjem kraj BMW-a Joška Keruma

Policija je privela Adriana Petričevića i njegovu dragu

Želja za što većim brojem klikova dovela je pred splitski Prekršajni sud svakako najutjecajni splitski influencerski par, Adriana Petričevića, poznatog po ludiranju splitskim ulicama te njegovu dragu Elu Jerković. Policija je ustanovila da su prekršajno odgovorni zbog poziranja s oružjem kraj ekstra prerađenog i nabrijanog BMW-a Joška Keruma, sina Željka Keruma. 

Fotografije su osvanule na društvenim mrežama, objavili su ih portali, a onda se aktivirala i policija te privela mladi par na krim istraživanje. Svakako cijeneći ozbiljnost prekršaja, predala ih je na milost Prekršajnog suda u Splitu. Kako doznajemo od branitelja Marija Vukovića, sudac nije našao osnove za zadržavanjem u zatvoru na Bilicama, što je tražila policija pa su pušteni da se brane sa slobode. 

Policija je potvrdila da je istraživanje završeno i da su 21-godišnjak i 25-godišnjakinja ostvarili obilježje prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

'Naime, 9. veljače na javnom mjestu nosili su oružje kategorije D, tipa Airsoft gun na način da je bilo vidljivo drugim građanima. 21-godišnjak je držao pištolj i pušku, a 25-godišnjakinja pušku te su se fotografirali držeći oružje. Svojim ponašanjem ostvarili su obilježja prekršaja iz članka 29. stavak 5. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana radi čega su uz optužni prijedlog dovedeni na Općinski prekršajni sud u Splitu', navodi policija. 

Kažnjeni su i za publiciranje uratka na društvenim mrežama. 

'Također, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje sumnje da su 9. veljače u 13.30 sati raspačavali snimljene fotografije tako što su sa svojih korisničkih profila na društvenoj mreži postavili i javnosti učinili dostupnim snimljene fotografije na kojima poziraju s oružjem kategorije D. Fotografije su prenijeli internetski portali čime su ostvarili obilježje prekršaja iz članka 5. stavak 3. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, radi čega su prekršajno sankcionira izdavanjem obveznog prekršajnog naloga', izvijestila je Policijska uprava.

Vaša reakcija na temu