Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitski kardiokirurg pod istragom zbog 25 spornih operacija, četiri pacijenta umrla

Splitski kardiokirurg pod istragom zbog 25 spornih operacija, četiri pacijenta umrla

Neke postupke nije radio jer mu se nije dalo te da neće stići sve obaviti jer ga čeka društvo za kartanje, stoji u pismu anonimnog zaposlenika

U splitskoj bolnici izbio je novi skandal. Ravnateljstvo je pokrenulo izvanredni unutarnji nadzor zbog pisma u kojem se kardiokirurga optužuje za nestručnost i nesavjesno liječenje i četiri slučaja koja su završila smrtnim ishodom, javlja Dnevnik Nove TV. 

U pismu se problematizira ukupno 25 operacija. Kako navodi Dnevnik Nove TV, tamo stoji da je ugrađivan manji broj premosnica nego što je bilo potrebno, bile su ugrađivane na pogrešne arterije, a to je samo dio. 

Neki od slučajeva koji se navode su: pogrešna rekonstrukcija aorte što je završilo smrtnim ishodom, preveliki umjetni aortalni zalizak što je zatvorilo koronarne arterije i izazvalo infarkt, moždani udar i u konačnici smrtni ishod. 

Navodi se i slučaj pacijenta koji je preminuo na operacijskom stolu, a kojem je prozvani kardiokirurg svejedno postavio aortalni graft uz komentar da će 'pacijent tako bolje izgledati na Patologiji'. U pismu stoji i da je liječnik govorio da mu je premala plaća da bi obavio sve što je potrebno, ali i da neke postupke nije radio jer mu se nije dalo te da neće stići sve obaviti jer ga čeka društvo za kartanje. 

Ravnateljstvo je potvrdilo da je primilo pismo i da provode izvanredni unutarnji nadzor.

- Osnovano sumnjam da je ova paušalna, na podacima neutemeljena anonimna prijava, dio šire strategije obrane optuženika, za slična djela povezana i dodatno s korupcijom, što je sve bilo potencirano na Vašoj cijenjenoj emisiji. Navedeno je naravno nedokazivo, kao što je i anonimna prijava bez odgovornosti za svog autora - odgovorio je prozvani kardiokirurg Dnevniku Nove TV optužujući da iza svega stoji drugi liječnik istog odjela kojeg se sumnjiči za primanje mita. 

Tijekom prošle godine, tvrdi, imenovan je pročelnikom Zavoda za kardiokirurgiju, nakon smjene prošlog pročelnika zbog korupcijske afere. U tom je razdoblju, ističe, ispravio niz medicinskih i organizacijskih nepravilnosti, od kojih 'neki graniče s kriminalnim postupanjem' o čemu, uvjerava, postoji dokumentacija.  Svi navodi iz anonimnog pisma će se provjeriti, uvjeravaju iz splitske bolnice.

Vaša reakcija na temu