Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitski KBC bi za pola godine mogao dobiti novi uređaj za magnetsku rezonancu

Splitski KBC bi za pola godine mogao dobiti novi uređaj za magnetsku rezonancu

Vrijednost investicije je 8 milijuna kuna

Za pola godine splitski KBC bi mogao dobiti uređaj za magnetsku rezonanciju (MR). Na sastanku župana Blaženka Bobana s gradonačelnicima i načelnicima na kojem je bio i ministar Mario Banožić sa suradnicima u utorak, kao gosti i primjer suradnje su, među ostalim bili i čelnici KBC Split. Zamjenik ravnatelja bolnice Krešimir Dolić tako je iznio da je lista prioriteta velika, ali da su se odlučili za aparat za magnetsku rezonanciju.

 - Kao što je poznato, splitska bolnica posjeduje jedan novi uređaj i jedan star 12 godina koji je već za rashodovanje, a mi na godišnjoj razini odradimo preko 8500 pacijenata.  Uzevši u obzir važnost same takve dijagnostike i koliko je neophodna, odlučili smo se to izložiti kao prioritet - kazao je Dolić navodeći da su potrebna minimalno dva vrhunska aparata.

 Vrijednost investicije je oko 8 milijuna kuna.

Na upit kada bi uređaj mogao stići u splitski KBC, Dolić je kazao da su optimisti, ali da se, naravno, proces javne nabave ne može ubrzati.

- Uz ovakvu potporu lokalne samouprave vjerujem da će i država sa svoje strane dati ruku da ostvarimo projekt. Moglo bi se u roku od pola godine realizirati - odgovorio je.

Vaša reakcija na temu