Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SPLITSKI LIJEČNIK PRIČAO JE S PILOTOM 'Napravio je najbolje što je mogao kada je osjetio da mu zrakoplov gubi snagu, zbog njega posljedice nisu teže'

SPLITSKI LIJEČNIK PRIČAO JE S PILOTOM 'Napravio je najbolje što je mogao kada je osjetio da mu zrakoplov gubi snagu, zbog njega posljedice nisu teže'

Spustio je Cessnu na kamenjar. Ima ranu na glavi, a dvoje putnika slomljene kralješke

Vlatko Ledenko, pročelnik Zavoda za neurokirurgiju KBC-a Split, izvijestio je o zdravstvenom stanju pilota i dvoje putnika Cessne koja je danas prisilno sletjela na Braču nakon kvara motora. 

'Primili smo troje pacijenata iz zrakoplovne nesreće. Sve troje su strani državljana, pilot i dvoje putnika. Došli su van životne opasnosti, pri svijesti, mogli su dati podatke o sebi i okolnostima ozljeđivanja. Provedena je sva potrebna dijagnostička obrada, sve troje ćemo zadržati. 

Pilot je najlakše ozlijeđen. Mislim da će dan, dva biti u bolnici. Stabilan je, dobar je. Dvoje putnika teže su ozlijeđeni. Radi se o prijelomima više kralježaka, i kod putnika i kod putnice. Radi se o stabilnim prijelomima koji ne trebaju operacijsko liječenje. I jedno i drugo nemaju neuroloških oštećenja', kazao je dr. Ledenko. 

Razgovarao je s pilotom, državljaninom Srbije. Dvoje putnika su Austrijanci. 

'Moj je dojam da je pilot vrlo prisebno reagirao. Kada je osjetio da mu zrakoplov gubi snagu, napravio je najbolje što je mogao u takvim okolnostima. Mislim da je najodgovorniji da posljedice nisu znatno teže. Mislim da je sletio na kamenjar, kako mi je on to rekao', kazao je dr. Ledenko. 

Otkrio je kako su putnici starije životne dobi, dok je pilot mlađi muškarac. 

'Sanirali smo mu oveću ranu na glavi. Drugih ozbiljnih ozljeda nema', kazao je splitski liječnik. 

'Mislim da neće biti nikakvih trajnih posljedica. Imaju manja natučenja po trupu i udovima, ali to je za očekivati kod ovakvog mehanizma ozljeđivanja. Dvoje pacijenata će biti primljeni u Zavod za neurokirurgiju, a pacijentica u Kliniku za kirurgiju', kazao je dr. Ledenko.


Vaša reakcija na temu