Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitski maturanti uručili svoju donaciju i poboljšali uvjete liječenja najmlađim onkološkim bolesnicima u KBC-u

Splitski maturanti uručili svoju donaciju i poboljšali uvjete liječenja najmlađim onkološkim bolesnicima u KBC-u

Osim tri frižidera poklonili su im i brojne društvene igre

Maturanti IV. gimnazije Marko Marulić danas su posjetili Odjel dječje onkologije KBC-a Split te su im donirali tri frižidera, a najmanje su razveselili i brojnim dječjim igrama. Predali su učenici donaciju u KBC-u Split, pa će se uz splitske maturante vezati ova priča, a ne razuzdano gađanje brašnom i slične 'proslave' povodom završetka srednjoškolskom obrazovanja...

- Akciju smo organizirali kada nam je ostalo nešto sredstava od organiziranja maturalne večere, pa smo odlučili da je bolje donirati ih nego potrošiti na zabavu ili nešto drugo. Kontaktirali smo bolnicu, a oni su nam otkrili svoje potrebe. Rekli su nam kako su frižideri najpotrebitiji u ove vruće ljetne dane pa smo im kupili tri komada u vrijednosti od oko osam tisuća kuna. Kupili smo od ostatka novca društvene igre kako bi djeca koja će vrijeme ovdje provesti imala nešto ugodniji i zanimljiviji boravak - kazao nam je Petar Dragan, jedan od učenika koji je uz pomoć roditelja odlučio sudjelovati u akciji.

 -U akciju smo se uključili i mi roditelji, a naša škola je među prvima u Hrvatskoj pokrenula projekt da se roditelji uključe u organizaciju maturalne zabave. Nakon svake zabave ostane dio novca koji se vraća učenicima, a ova generacija maturanata imala je želju taj novac pametnije iskoristiti i mi smo im u tome pomogli. Smatramo da je donacija otišla u prave ruke. Zahvaljujemo se donatorima što su nas podržali u našoj akciji i omogućili nam da danas budemo tu - kazala je Ines Vilić, predsjednica Vijeća roditelja.

Ponosna na svoje učenike bila je i ravnateljica gimnazije Ninočka Knežević.

- Humanost u našoj školi je tradicija, ona traje i prenosi se generacijama. U gimnaziji imamo i volontersku sekciju i oni su veoma senzibilizirani, pokazuju humanost na djelu pa tako i ovom prilikom. Ova akcija je bila posebna jer se dogodila sinergija između roditelja i njihove djece, a donirali su KBC Split, one najranjivije, najveselije i koji se raduju sitnicama. Učinili su to s velikim srcem i ponosna sam što iz naše škole odlaze prije svega kao sjajni ljudi, a onda i kao učenici - kazala je ravnateljica.

Predstojnik klinike za dječje bolesti KBC-a Split prof. dr. Marijan Saraga kazao je kako ih je ova vijest o donaciji posebno razveselila u ljetne dane kada su im hladnjaci prijeko potrebni, a bit će smješteni na Zavod za dječju hematologiju i onkologiju.

- Svaka čast i hvala ljudima koji su nas se sjetili, ali ovdje je još važnije da su to maturanti koji su dio svoje maturalne zabave posvetili nama. Nitko ih nije tražio da to naprave, sami su se dosjetili i humanim činom uključili se u borbu za poboljšanje uvjeta boravka na klinici. Presretan sam što zajednica osjeća Kliniku za dječje bolesti KBC-a Split, a posebno što nas u zadnje vrijeme često doniraju - zaključio je dr. Saraga.

Vaša reakcija na temu