Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitski odvjetnik vozio pripit, bez pojasa, koristio je i mobitel

Splitski odvjetnik vozio pripit, bez pojasa, koristio je i mobitel

Policija ga tereti i da je prošao kroz crveno

S novčanom kaznom od 650 eura nepravomoćno je na splitskom Općinskom prekršajnom sudu kažnjen splitski odvjetnik. Izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.  

U srpnju 2021. tri minute poslije ponoći iznenadila ga je policija u Solinskoj ulici. Utvrdili su da je počinio više prekršaja. Koristio je mobitel, nije bio vezan, a i napuhao je 0,9 promila. Sve te prekršaje je priznao. U obrani je naveo kako je svjestan da je ugrozio ne samo sebe, nego i druge sudionike u prometu. Izrazio je žaljenje i zamolio sud da mu ne oduzima vozačku jer mu vozilo treba zbog poslovnih potreba.

Odvjetnik, međutim, spori da je prošao kroz crveno svjetlo, za što ga također tereti policija, pa je sudac odlučio taj dio predmeta razdvojiti i naknadno saslušati svjedoke, policijsku službenicu koja je trenutačno na porodiljnom dopustu i suprugu okrivljenika.  

Kod odmjeravanja sankcije sud je cijenio priznanje, dok je otegotna okolnost bila ranija prekršajna kažnjavanost za prometne prekršaje.

 

Vaša reakcija na temu