Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić Splitski SDP: Gradonačelnik je ignorirao zaključak Gradskog vijeća o Karepovcu, pa nas ne iznenađuju informacije o ilegalnom deponiranju građevinskog otpada

Splitski SDP: Gradonačelnik je ignorirao zaključak Gradskog vijeća o Karepovcu, pa nas ne iznenađuju informacije o ilegalnom deponiranju građevinskog otpada

'S obzirom na ranije postupanje, ne bi bilo iznenađujuće da istraga obuhvati i gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu'

Čelnik splitskog SDP-a Goran Kotur priopćenjem se osvrnuo na situaciju u Čistoći i na Karepovcu. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Gradonačelnik Andro Krstulović Opara u najmanju ruku je politički odgovoran za situaciju u Čistoći i na Karepovcu, s obzirom na funkciju gradonačelnika, ali i predsjednika Skupštine Čistoće. Minimum političke pristojnosti bilo bi da je javnost odmah dobila očitovanje gradonačelnika. Bar je trebao izvijestiti javnost što namjerava poduzeti kako bi se ubuduće spriječilo ilegalno deponiranje građevinskog i drugog otpada na Karepovac. Uostalom, direktor Čistoće Ante Aleksić je njegov izbor.

Međutim, od gradonačelnika Andre Krstulovića Opare već smo navikli na velike greške kad je u pitanju Karepovac i gospodarenje otpadom u Splitu. Tako gradonačelnik nije proveo zaključak s 40. sjednice Gradskog vijeća od 23. veljače 2017. godine po kojem se "obvezuju stručne službe Gradske uprave Grada Splita da pokrenu postupak ishođenja zabrane odlaganja otpada iz drugih jedinica lokalne samouprave na odlagalište Karepovac, odnosno raskid postojećih ugovora s tim jedinicama lokalne samouprave uz mogućnost sklapanja novih ugovora s onim jedinicama lokalne samouprave koje se obvežu da će do početka sanacije odlagališta Karepovac, a najkasnije do 30. lipnja 2017. godine dovoziti sortirani otpad". Iz zaključka gradonačelnika Andre Krstulovića Opare od 30. lipnja 2017. godine 'misteriozno' je nestao dio rečenice: 'a najkasnije do 30. lipnja 2017. godine'. S obzirom na činjenicu da je gradonačelnik Andro Krstulović Opara samovoljno ignorirao zaključak Gradskog vijeća, teško da bi bilo koga moglo iznenaditi saznanje da njegovi suradnici mogu biti u stanju Karepovac ilegalno puniti građevinskim i drugim otpadom, a istovremeno puniti i vlastite džepove.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara se tijekom svog mandata više puta pohvalio kako je sanacija Karepovca njegov projekt, što nije istina. Dobro je poznato da je došavši na mjesto gradonačelnika zatekao projekt spreman za provedbu. Kad je Karepovac u pitanju jedini 'projekt' gradonačelnika Andre Krstulovića Opare  je ilegalno deponiranje otpada drugih gradova i općina protivno zaključku Gradskoga vijeća, a sad čitamo da je 'projekt' nadopunjen ilegalnim deponiranjem građevinskog otpada. S obzirom na ranije postupanje, ne bi bilo iznenađujuće da istraga obuhvati i gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu. - stoji u priopćenju.

Vaša reakcija na temu