Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot: RTL Splitski ugostitelj: Nema razloga da sad ne budemo neko vrijeme zatvoreni, da bismo mogli odraditi sezonu

Splitski ugostitelj: Nema razloga da sad ne budemo neko vrijeme zatvoreni, da bismo mogli odraditi sezonu

'Ne vidim razloga zašto se neka obitelj može kući družiti, a u mojoj konobi se ne mogu', kaže Davor Grabovac

Radikalnih ideja ima i u Splitu. Neki ugostitelji zazivaju lockdown, mole Stožer da zatvori kafiće, da se virus obuzda, i da se tako spasi sezona. 

Otprilike ovako misli gazda konobe koja se zove Otprilike ovako. Iz Splitu se u RTL Direkt javio Davor Grabovac.

'Ako želimo nešto napraviti od sezone, moramo se dovesti u red. Nema razloga da sad ne budemo neko vrijeme zatvoreni, da bismo mogli odraditi sezonu. Nikad nisam rekao da bi trebalo zatvoriti kafiće, štekate. Govorim o ugostiteljskim objektima, usluzi hrane. Ako mislimo sačuvati sezonu, treba već sada zatvoriti. Nije ni trebalo otvoriti', kazao je i dodao:

'Ovo širenje je naglo i evidentno. Hajdemo se ća zatvoriti pa ćemo za mjesec dana otvoriti i radit ćemo. 15 dana radimo, 15 dana ne radimo, moram biti prost - piškit ćemo, kakit ćemo...', govori.

Na pitanje je li ovo i formalno tražio od lokalnog stožera, odgovara:

'Nisam od nikoga tražio, govorim u svoje ime. Imam lipi broj istomišljenika. Smatramo da je ovo takva situacija kakva je. Ima lipi broj objekata koji imaju štekate, a nisu otvorili', govori.

Grabovac nema terasu. Rijetki ovih dana uopće spominju ugostitelje koji imaju taj problem. 

'Mi ne radimo nikako. Zabranjeno nam je raditi što je van pameti. Trebalo je donijeti pravila igre. Ne vidim razloga zašto se neka obitelj može kući družiti, a u mojoj konobi se ne mogu. Nisam usamljen, ima lipi broj mojih kolega koji imaju konobe i slične objekte. Što ja kažem, i oni zastupaju isto mišljenje', jasno će i kaže da misli da će ova sezona biti lošija nego lani.

Vaša reakcija na temu