SPOJIO IH GUP: Kerum i Krstulović Opara održali još jedan sastanak, Škorić dobio poseban zadatak

SPOJIO IH GUP: Kerum i Krstulović Opara održali još jedan sastanak, Škorić dobio poseban zadatak

Predsjednik splitskog HDZ-a na liniji je s čelnikom HGS-a

Da gradonačelnik Andro Krstulović Opara stavi izmjene GUP-a pred vijećnike, u ovom trenutku ne bi dobio podršku koalicijskog partnera Željka KerumaNakon prvog sastanka o ovoj temi na kojoj su progovorili gradonačelnik i predsjednik HGS-a, održan je i drugi, ali bez konkretnih pomaka. Od tada je, kako doznajemo, predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić na liniji s Kerumom oko ovog pitanja, ali čelnik HGS-a ne popušta oko, kako ga zove, 'Baldarasovog GUP-a' kojega zove i kriminalnim. Kerum bi, kažu nam, digao ruke za 'projekte u javnom interesu', a ne bi se bavio udovoljavanjem pojedinačnih zahtjeva kao u slučaju Baldasarovog GUP-a, što je sada Krstulović Oparin GUP.

S obzirom na to da su krenule ćakule kako Kerum želi izmjene GUP-a jer mu treba 'keš', pa da je navodno zato tražio i pravo građenja na Jokeru, lobira za Zepterov projekt..., ali je, potvrdili su nam, od svih svojih zahtjeva odustao. Nisu rekli što je konkretno tražio, osim da je rekao da ne traži ništa, a podržat će samo 'projekte u interesu grada'. Inzistira da ih se izdvoji. 

Na izmjenama GUP-a je, inače, pukla koalicija Baldasara i Keruma koji mu je do tada davao podršku. Sada je Kerum tvrd pregovarač i HDZ-u. Zanimljivo je i da Škoriću koji je govorio da 'nema smisla udovoljavati svakom pojedinačnom zahtjevu jer to nije urbanizam već trgovanje', sada to ne smeta, a i Krstulović Opara je kritizirao bivšeg gradonačelnika što nije odmah na početku mandata krenuo u donošenje tog dokumenta, a sada isto radi...

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14