Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com SPOLNO UZNEMIRAVANJE U ŠKOLI Pokazivao joj spolovilo, upućivao seksualne primjedbe

SPOLNO UZNEMIRAVANJE U ŠKOLI Pokazivao joj spolovilo, upućivao seksualne primjedbe

Djelatnika škole na Visu terete da je počinio djelo svjestan pretpostavljenog položaja prema žrtvi

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu optužilo je 61-godišnjeg djelatnika škole na Visu za kazneno djelo spolnog uznemiravanja. Terete ga da je svjestan svog pretpostavljenog položaja prema žrtvi, 44-godišnjoj djelatnici, mimo njezine volje u prilikama kada su bili nasamo vadio, pokazivao i dirao svoje spolovilo te upućivao seksualne primjedbe. 

Takvo ponašanje okrivljenika kod žrtve je izazvalo osjećaj ugroženosti i povrijedilo njezino pravo na poštovanje, navodi se u optužnici. Okrivljenik se tereti da je djelo počinio od početka 2013. do konca srpnja 2018. u zgradi osnovne škole. 

Osim za ovo kazneno djelo, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu tereti okrivljenika i za prekršaje protiv dvije kolegice iz škole. Slične su stvari u pitanju, ali se ne radi o kaznenom djelu jer im nije bio pretpostavljen kao u prvom slučaju. 

Slučaj je dospio u medije krajem prošle godine kada su tri zaposlenice viške škole optužile kolegu za spolno uznemiravanje. On je, pak, sve negirao, tvrdio je da je izložen linču i da ga je sve to skupa jako pogodilo i da ne pije i ne jede pa je u 20 dana izgubio deset kilograma. Kazao je da se radi o izmišljotinama bez dokaza. 

Vaša reakcija na temu