Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Srbijanski 'Kurir' objavio fotografiju grobarskog grafita usred Splita, pa se osramotio

Srbijanski 'Kurir' objavio fotografiju grobarskog grafita usred Splita, pa se osramotio

Tvrdili su da na Lokvama piše 'Samo jednu želju imam, moj živote ludi, da Partizan bude prvak i cili Split poludi'

Srpski Kurir objavio je bombastičan naslov 'GROBARSKI GRAFIT USRED SPLITA: Pogledajte šta piše na zidu u blizini dvorane u kojoj igraju Hrvatska - Srbija', a u tekstu je pisalo sljedeće: 

- Partizan ima navijače i u Splitu. Na to nedvosmisleno ukazuje grafit u naselju Lokve u tom hrvatskom gradu. Na zidu je napisano: 'Samo jednu želju imam, moj živote ludi, da Partizan bude prvak i cili Split poludi'.

Naravno da smo odmah shvatili da se radi o fotomontaži, ali svejedno smo se uputili put tog dijela Splita. Našli smo zid, koji danas izgleda ovako...


Nema tragova svježe boje, dakle nije nitko prebojao grafit splitskih partizanovaca. Zanimljivu fotografiju snimljenu 2012. godine poslao nam je Jakov Prkić, tadašnji čelnik kotara. Fotografija je u ovom kontekstu važna jer se vidi da je Kurirova fotografija u biti ova koju nam je poslao Prkić, samo što se netko poigrao u Photoshopu.


Još smo jedan detalj primijetili: na fotografiji snimljenoj danas nema kante za smeće, ona je u međuvremenu maknuta...

Vaša reakcija na temu