Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Šibenik.in SRCE KORNATSKO Natjecanje vatrogasaca u spomen na stradale kolege na Kornatu

SRCE KORNATSKO Natjecanje vatrogasaca u spomen na stradale kolege na Kornatu

S organizacijom Fire Combata DVD Vodice počeo je prije dvije godine

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice organizira natjecanje vatrogasnih grupa 3. Memorijalni Fire Combat 'Srce Kornatsko 2019.' u spomen na stradale vatrogasce na otoku Kornatu. Natjecanje će se održati 31. kolovoza s početkom u 14 sati, na Obali Vladimira Nazora, ispred stare škole u Vodicama. 

Fire Combat je natjecanje vatrogasnih grupa kojem se vatrogasci ogledaju u tečnosti, spretnosti i brzini, odnosno savladavanje različitih prepreka, upotrebu samoizbavne tehnike, prenošenja povrijeđene osobe i razvlačenje 'B' cijevne pruge pod pritiskom te gašenje 'požara'. Natjecateljsku ekipu čine dva člana koji zajedno savladavaju sve prepreke uz mjerenje vremena. 

- Na samom natjecanju će sudjelovati 60 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i BiH, a očekujemo i veliki broj gostiju i gledatelja. Također, svoj dolazak su najavili biciklisti iz Siska i Bihaća koji će nam se nakon odvoženog tradicionalnog maratona Sisak-Bihać-Vodice, pridružiti u večernjim satima. Osnovani smo 1994. godine, a ljubav prema vatrogastvu i svom gradu je ono što je naše vatrogasce vodilo sve ove godine. Svoje znanje i vještine prenosimo na mlađe generacije iz kojih će razviti sposobni i ambiciozni vatrogasci koji će svojim radom doprinijeti razvoju vatrogastva i našeg društva - poručuju iz DVD-a Vodice. 

Prije dvije godine, u sklopu obilježavanja 10. obljetnice Kornatske tragedije započeli su s organizacijom Fire Combat natjecanja u Vodicama i namjeravaju ga održavati svake godine, a ističu kako će dati sve od sebe da svako sljedeće natjecanje bude bolje.

Vaša reakcija na temu