Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić Srđan Marinić o Marjanu: Želio bih vjerovati u istinitost, ali je postupak sanacije šume na Marjanu toliko kompromitiran

Srđan Marinić o Marjanu: Želio bih vjerovati u istinitost, ali je postupak sanacije šume na Marjanu toliko kompromitiran

Zanima ga i odgovor na pitanje zbog čega nije uklonjeno novih 500 zaraženih stabala

Nakon što su se na Marjanu, kažu iz Banovine, stekli uvjeti za ukidanje opasnosti od elementarne nepogode, komentar smo pitali predsjednika Društva Marjan, Srđana Marinića

- Drago nam je da se konačno oglasio i Hrvatski šumarski institut po pitanju podataka o kretanju populacije potkornjaka s obzirom da se te službene podatke čekalo više od godinu dana, premda ih se bezuspješno tražilo na svakom od 6 održanih sastanak Povjerenstva za Marjan, pa i a sjednicama Gradskog vijeća Grada Splita - osvrnuo se.

Istaknuo je Marinić i kako je postupak sanacije šume na Marjanu toliko kompromitiran da bi želio vjerovati u istinitost tih podataka, ali dosadašnja šutnja i neodgovaranje Hrvatskog šumarskog instituta na zamolbe i upite Društva Marjan vezane za sanaciju šume, pokazalo je da se njihova stručnost koristi u dnevno-političke svrhe, pa iskazuje, kaže, bojazan da je i sad možda tako.

- Ono što posebno ljuti i vrijeđa zdrav razum svake osobe imalo upućene u ovu problematiku jest navod  'mjere zaštite nastaviti će se provoditi i kroz ovu godinu...' Postavljam otvoreno pitanje - tko je provodio mjere zaštite od kolovoza 2019. godine pa do danas i tko je taj koji će nastaviti provoditi te mjere? - pita.

Zanima ga i odgovor na pitanje zbog čega nije uklonjeno novih 500 zaraženih stabala, koliko ih je bilo prema podacima Hrvatskog šumarskog instituta utvrđeno u kolovozu 2019. godine, a danas je taj broj znatno veći, i tko je to morao napraviti?

Vaša reakcija na temu