Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SRINJINE Sjećanje na branitelja Ivicu Vucu Iku

SRINJINE Sjećanje na branitelja Ivicu Vucu Iku

Poginuo je 24. ožujka 1992. na mostu Bistrina zajedno sa suborcem Goranom Kliškićem

Danas se u krugu osnovne škole Srinjine obilježila obljetnica pogibije Ivice Vuce Ike, hrvarskog branitelja, koji je 24. ožujka 1992. godine poginuo na mostu Bistrina zajedno sa suborcem Goranom Kliškićem.

Sjećanje na sumještanina evocirali su učenici, predvođeni ravnateljicom, zajedno sa članovima obitelji pokojnog Ivice Vuce, hrvatskim braniteljima, predstavnicima 4. gardijske brigade 141. brigade.

U prigodnom obraćanju ravnateljica škole gđa Zrinka Mužinić Bikić je između ostalog naglasila:

'Sjećam se vijesti o njihovoj smrti i tuge koja je bila opipljiva na svakom koraku koji bismo učinili u našem malom mjestu, sjećam se i dana kada je bila njegova sahrana - nebo je odjednom zaplakalo gustom, žutom bojom, posebnom jačinom poručujući nam svima da nikad ne zaboravimo.

Bili smo djeca. Ivica je isto bio dijete, tek stasao mladić. Branio je našu domovinu, dao je život za nju i za našu slobodu, za našu budućnost. On je naš heroj!'.

Osnovcima se prigodno obratio i predsjednik udruge veterana 4. gardijske brigade Boris Lapenda koji je zahvalio djeci na iskazanom sjećanju i trajnom obilježavanju ovako teških, a slavnih dana iz Domovinskog rata, odavanju pijeteta žrtvi koju su podnijeli hrvatski branitelji.

'Naša dužnost je poštovati tu žrtvu, poštovati i čuvati našu domovinu, čašću, poštenjem, ustrajnošću i predanošću u svom radu te poštujući i čuvajući jedni druge. Naša djeca to znaju i mogu najbolje i zato neka ih čuva i blagoslovi dragi Bog da žive u miru u slobodnoj Republici Hrvatskoj', poručila je ravnateljica.

Vaša reakcija na temu