Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović SRP: Jadran je naš!

SRP: Jadran je naš!

'Ni nakon 30 godina pretvorbeno-privatizacijske pljačke HDZ-ov režim se ne zaustavlja'

Socijalistička radnička partija Hrvatske - SRP  izražava najoštrije protivljenje skorom izglasavanju izmjena i dopuna  Zakona o pomorskom dobru.

- Ni nakon 30 godina pretvorbeno-privatizacijske pljačke HDZ-ov režim se ne zaustavlja nego opasno nastavlja daljnju privatizaciju društvenog i javnog dobra u korist krupnog kapitala, daljnju  uzurpaciju temeljnih ljudskih prava gdje se interes pojedinca stavlja iznad interesa zajednice, te time svakodnevno ruši standard većine naših građana. To im i uspijeva zahvaljujući inertnosti i ravnodušnosti mnogih uz obrazloženje 'što ja mogu napravit, što moj glas može promijenit?' Takva logika nas je i dovela do toga da dobivaju većinu,  uz političku trgovinu i kupnjom 'žetončića' postaju bahati i obijesni,  rugaju se većini naroda kojem je stalo da naša republika bude ljepša, bolja, pravednija. Najnoviji primjer je izglasavanje novog  Zakona o pomorskom dobru koji je na dnevnom redu  Sabora ovih dana, čija  priprema zbog netransparentnosti, nesuradnje sa ostalim političkim i društvenim akterima daje za pretpostaviti da će narod ponovo biti izigran. Bio bi to i protuustavni čin, jer slobodni prilaz obalnom pojasu je ustavna kategorija, uz neke iznimke: vojne, privredne i gradske luke, te  specijalne namjene – naveli su u priopćenju 'Jadran je naš!'

- Jadransko more, simbol prepoznatljivosti Hrvatske u svijetu, njegove prekrasne plaže koje su jedna od rijetkih stvari gdje su mogli godinama uživati svi naši građani, bez obzira na socijalni status, imaju neizvjesnu budućnost. Plaže postaju za bogate, a ti narode gledaj i pati! Podržavamo i pridružujemo se svima koji će dići svoj glas i javno iskazivati svoje neslaganje, te pozivamo i udruženja građana i opoziciju u Saboru da budu jedinstveni oko suprotstavljanja usvajanju nenarodnog zakona jer jedino tako javno dobro ostaje dostupno sadašnjim, a time i budućim generacijama. Jedinstveni u obrani javnog dobra! - dodali su.

Vaša reakcija na temu